Henter kommentarer

Teknisk Set med Lars Persson: Hvor er bunden?


S&P 500 er brudt igennem det 200 dages glidende gennemsnit oppefra, hvilket er anden gang indenfor en måned - normalt et varsel om en længere periode med faldende kurser. Blandt andet i 2018 så man samme signal som man kan forbedre sig på en yderligere nedtur i aktiekurserne i den kommende tid.

Ugens analyse er 3 svenske selskaber, som er med regnskab i den kommende uge.

Swedish Match ser interessant ud

På dagsniveauet er der købssignal i Bollingerkanalen og det har stået på siden begyndelsen af februar. De glidende gennemsnit har ligeledes etableret et ”Golden Cross” i fredags, hvor det korte glidende gennemsnit brød igennem det lange glidende gennemsnit nedefra. Det positive signal bekræftes af en øget omsætning de sidste par dage.

På ugebasis er der ligeledes købssignal i Bollingerkanalen og det blev etableret ved årsskiftet og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. Holder tendensen, bliver der etableret et ”Golden Cross”.

Den positive tendens trækker op i det tre indikationsmodeller på ugebasis.

Formationsmæssigt er kursgrafen ved at etablere en kileformation med faldende toppe og stigende bunde, hvis man ser på udviklingen indenfor de seneste 5 måneder. Zommer man ud på kursgrafen, kan man se, at den har været i en stigende tendens siden efteråret 2019.

Nærmeste støtteniveau er ved 64 og herefter i niveauet 58, mens der er modstand i niveauet 80 og herefter i 90. Swedish Match-aktien ser interessant ud på niveauet.

Sinch: Er bunden fundet?

Sinchs aktiekurs toppede i niveauet 200 tilbage i september og fredag lukkede aktien i 100,10. Det betyder, at aktiekursen har været i en faldende tendens i 5 måneder og samtidig er prisen halveret. Et godt eksempel på at det tog 11 måneder at komme fra 100 til 200, men det tog kun 5 måneder den anden vej.

På dagsniveauet er der etableret købssignal ved månedsskiftet januar/februar og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i fredags.

Der er dog et ”gap” i grafen på dagsniveauet i niveauet 88,84-90,06 og med den negative stemning der er i markedet må det forventes, at det skal lukkes og det kan ske indenfor kort tid. Huller i grafen bliver lukket over tid.

På ugebasis er der fortsat salgssignal i Bollingerkanalen og modellens øvre kanallinie ligger i niveauet 110 og det skal brydes, før der bliver etableret et købssignal i modellen.

Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra, men det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 135 som en modstandslinie.

Nærmeste modstandsniveau er ved 125 og herefter i niveauet 145, mens der er støtte i niveauet 80 og herefter i niveauet 70.

Vitrolife afventer udviklingen

Vitrolife-aktien har tabt 200 kr. på 15 dage, idet kursen er gået fra 560 til 345 og fredag lukkede aktien i 382,40. Niveauet 350 er blevet testet i midten af januar og ser ud til at holde som bundformation. Bollingerkanalen er i køb på dagsniveauet og de glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra. Der er en positiv tendens i grafen på dagsniveauet med stigende bund, mens den seneste top ligger lidt lavere. Nærmeste støtteniveau på dagsniveauet er 370, som var en bund den 8/2.

På ugebasis er salgssignal hele vejen rundt i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit ligger i niveauet 430 og ved 490 som modstandslinier.

De tre indikationsmodeller er alle i en faldende tendens, hvilket skyldes den negative udvikling i kursen. RSI har ramt 31 på ugebasis og MACD er under 0 og det viser, at der ikke er meget at hente på nuværende tidspunkt i aktien.

Nærmeste støtteniveau er 360 og herefter i niveauet 300, mens der er modstand i niveauet 410 og herefter i niveauet 440. Aktien er med på kandidatbænken.

Lars Persson ejer ikke aktier i de analyserede selskaber. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

 

Læs også: Simon Richard Nielsen: Måske har Fed ligefrem en interesse i store aktiefald

Læs også: Lau Svenssen om inflation og renter: Hvad er gået galt?