Henter kommentarer

Teknisk Set med Lars Persson: Julerally på markedet?


Bliver det til julerally på markedet?

I øjeblikket blinker inflationslampen faretruende og markedsdeltagerne skutter sig mod de faldende markeder. Julestemningen er på frysepunktet og vores nye ”Save haven” Bitcoin er også i en faldende tendens.

Kongsberg Automotive: Tør man?

Kongsberg-aktien toppede i januar i niveauet 4,0 og siden har aktien været i en faldende tendens og i september/oktober testes niveauet 2,3 som et støtteniveau. Fredag lukkede aktien i 3,0 og kursudviklingen har været i en svagt stigende tendens siden. Ved månedsskiftet oktober/november etablerede de glidende gennemsnit et ”Golden Cross” på dagsniveauet. På dagsniveauet er der etableret købssignal i Bollingerkanalen ved månedsskiftet oktober/november.

På ugebasis er der etableret købssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på 8 og 24 har etableret et ”Golden Cross”. Det lange glidende gennemsnit er brudt op igennem det korte glidende gennemsnit for en uge siden og det bliver dermed et ”Golden Cross”.

Den positive tendens trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 70 og over 0. Nærmeste modstandsniveau er ved 4 og herefter i niveauet 5,5, mens der er støtte i niveauet 2,3 og herefter i niveauet 1,9. Aktien ser interessant ud på niveauet.

Kabe Group: Fornyet købssignal

På dagsniveauet etablerede de glidende gennemsnit et ”Golden Cross”, da det korte glidende gennemsnit på 8 dage brød igennem det lange glidende gennemsnit på 24 dage nedefra ved månedsskiftet oktober/november. Det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 245 som en støttelinie. Der er ligeledes købssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet.

Kabe-aktien toppede i april 250 og faldt tilbage til støtteniveauet 200-210 som et støtteniveau og fredag lukkede aktien i 255 og efter en konsolidering i niveauet 210-230 fra april til oktober er aktiekursen igen begyndt at stige.

Den positive tendens trækker op i Momentum og RSI på ugebasis. Momentum etablerede en bund i juli og har siden været i en stigende tendens. RSI ramte i juni en bund i niveauet under 20 og i dag er RSI i 65.

Nærmeste modstandsniveau er ved 280 og herefter i niveauet 300, mens der er støtte i niveauet 240 og herefter i niveauet 200. Aktien ser meget interessant ud på niveauet.

Marimekko: Finsk livsstil vinder i 2021

Marimekko-aktien er steget 78 pct. i år. På dagsniveauet har de sidste par dages fald etableret et salgssignal i Bollingerkanalen. Det glidende gennemsnit på 8 og 24 dage er blevet brudt oppefra. På ugebasis er Bollingerkanalen igen i køb og har været det i 7 uger efter en kort periode, hvor modellen var i salg i september og oktober.

De glidende gennemsnit på ugebasis etablerede et ”Golden Cross” i begyndelsen af august og siden har det lange glidende gennemsnit ligget som en støttelinie under kursudviklingen og den er kun kortvarigt blevet testet i oktober.

De 3 indikationsmodeller på ugebasis er i en stigende tendens. Momentum har været i en stigende tendens siden oktober, hvor der var et mindre tilbagefald i modellen september og oktober. Der er ligeledes en stigende tendens i RSI-modellen, som har ramt 62.

Nærmeste modstandsniveau er ved 95 og herefter i niveauet 105, mens der er støtte i niveauet 75 og herefter i niveauet 65. Aktien er på kandidatbænken.

Lars Persson ejer ikke aktier i de analyserede selskaber. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Vi er i fuld gang – boblen på aktiemarkedet brister under overfladen

Læs også: Kommentar: Disse aktier er topvalg - her spås størst afkast i 2022