Henter kommentarer

Teknisk Set med Lars Persson: Selskaber med salgssignaler


Inflationen fortsætter den stigende tendens, hvilket er med til at sende aktiekurserne ned ikke kun i Danmark men internationalt.
I min tidligere Teknisk Set har der ofte været fokus på selskaber med nye købssignaler eller selskaber der er tæt på. I denne Teknisk Set vil jeg se på aktier, der har været i salg. Fingerprint Cards har været i salg i 53 uger og Schibsted der har været i salg i 28 uger, mens det nye købssignal er H&M.

Fingerprint Cards: Salgssignal over hele linien

Aktien i Fingerprint Cards, har etableret et salgssignal i Bollingerkanalen på dagsniveauet og de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage etablerede et Death Cross i januar, hvor det korte glidende gennemsnit skærer igennem det lange glidende gennemsnit oppefra.

På ugebasis blev der etableret salgssignaler i de fleste modeller i løbet af sommeren 2021. Bollingerkanalen fik etableret et salgssignal i niveauet 34 og i fredags sluttede aktien i 9,63, hvilket giver et fald på over 70 pct.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Intet bringer gambling på aktiemarkedet bedre frem end luftfart

Hvis du været uheldig at købe aktien i dens storhedstid tilbage i 2015 og 2016, hvor kursen var 90-130, så har du tabt over 91 pct. af din investering. Et godt eksempel på at det kan gå galt, hvis man køber en aktie og lægger den ind under hovedpuden.

RSI er i 20 på ugebasis og Momentum er fortsat faldende. Aktien er ikke interessant, før den bryder 10,75.

Schibsted: Er det bunden?

Schibsted-kursen toppede i 480 i august sidste år og fredag lukkede kursen i 175,30. Dermed er aktien faldet med 62,5 pct.

På dagsniveauet er der fortsat salgssignal i de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage. Bollingerkanalen er ligeledes i salg på dagsniveauet. Siden midten af maj har aktiekursen bevæget sig vandret i niveauet 170-200.

På ugebasis har den vandrette formation etableret et løft i de tre indikationsmodeller: Momentum, MACD og RSI. RSI har ramt 32 på ugebasis.

Bollingerkanalen på ugebasis er fortsat i salg, men et brud af niveauet 200 hvor den øvre kanallinie ligger vil give en signalændring til køb.

Det korte glidende gennemsnit på 8 uger ligger i niveauet 190, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 230 som en modstandslinie. Da det korte glidende gennemsnit endnu ikke er blevet brudt nedefra, så er der ikke etableret købssignal endnu.

Nærmeste støtteniveau er ved 160 og herefter i niveauet 140, mens der er modstand i niveauet 250 og herefter i niveauet 280. Aktien er med på kandidatbænken.

H&M med nyt signal

Kursen på H&M aktier blev sendt kraftigt ned, da coronapandemien i marts 2020 lukkede selskabets butiksnet.

Aktien ramte kurs 100, og siden vendte den rundt og steg til 220 i marts, hvorfra aktien har været i en faldende tendens frem til april i år, hvor niveauet 110 blev testet. Fredag lukkede aktien i kurs 135,90, og der er etableret en svagt stigende tendens.

På dagsniveauet er der etableret et købssignal i midten af maj for de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage. Bollingerkanalen etablerede ligeledes et købssignal på det tidspunkt, da den øvre kanallinie blev brudt af de stigende kurser.

På ugebasis er der etableret købssignal i Bollingerkanal for en uge siden. Det korte glidende gennemsnit er blevet brudt nedefra af den stigende kurs og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 150 som en modstandslinie.

Den positive kursudvikling kan ses i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har ramt 58. RSI er over 50, der stiger viser en positiv styrke, mens en faldende RSI svaghed i en kursudvikling.

MACD er stadig under 0, men stigende. Momentum er ligeledes i en stigende tendens og har været det siden midten af maj. Nærmeste modstandsniveau er ved 160 og herefter i niveauet 190, mens der er støtte i niveauet 120 og herefter i niveauet 100.

Aktien ser interessant ud på niveauet.Lars ejer aktier ikke i de analyserede selskaber. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.

Læs også: Lau Svenssen med råd til investorer: Tænk langsigtet

Læs også: Teknisk Set med Lars Persson: Er der lys for enden af tunnelen?