Henter kommentarer

Teknisk Set med Lars Persson: Er der lys for enden af tunnelen?


Dette er en kommentar. Euroinvestor har tilknyttet flere personer, der kommenterer de finansielle markeder. Kommentaren udtrykker alene skribentens holdning.

Fredagens amerikanske job tal viser, at festen stadig er i gang. På aktiemarkedet dukker der igen en række købssignaler op. I sidste uge var der19 nye købssignaler (i Bollingerkanalen) i de store nordiske large cap-aktier og i denne uge blev der etableret 15 nye købssignaler.

Et købssignal i Bollingerkanalen er desværre ikke ensbetydende med et positivt afkast. Sagax gik i køb i forrige uge og har givet et negativt afkast på 10 pct. siden signalet, mens de bedste signaler er NKT og Ratos med 4 pct. i afkast.

Læs også: Lau Svenssen: Matas – mere spændende end man skulle tro

Valmet: Er bunden fundet?
Valmet har etableret en dobbelt topformation i niveauet 37-38. Første gang niveauet blev testet var i juli 2021 og anden gang det blev testet var i januar 2022. På dagsniveauet har de glidende gennemsnit etableret et ”Golden Cross” for 10 dage siden. Bollingerkanalen etablerede købssignal på dagsniveauet for 6 dage siden, da kursen brød igennem den øvre kanalline.

På ugebasis er det korte glidende gennemsnit blevet brudt nedefra og det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 30 som en modstandslinie. Bollingerkanalen gik i køb i sidste uge efter 19 uger i salg.
Den positive kursudvikling har trukket op i Momentum på ugebasis som er brudt igennem det glidende gennemsnit nedefra.

RSI er stigende, men fortsat under 50 og den samme positive tendens ses i MACD-modellen, der fortsat er under 0, så modellen indikeret, at man stadig skal afvente udviklingen, da den model gerne skulle være over 0, før signalet er positivt. Nærmeste modstandsniveau er ved 34 og herefter i niveauet 38, mens der er støtte i niveauet 24 og herefter i niveauet 20.

Aktien er på kandidatbænken.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Grøn aktieboble bristede og viser sig at være møgbeskidt

Elkem holder fast i den stigende tendens
Elkam har år til dato givet et afkast på 31,7 pct. På dagsniveauet er der etableret et købssignal i midten af maj og de glidende gennemsnit har etableret et ”Golden Cross” i slutningen af maj.
På ugebasis blev der etableret købssignal i begyndelsen af januar i Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit etablerede i slutningen af april et ”Golden Cross”.

Der er divergens mellem de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI har været i en faldende tendens de sidste 3 måneder, da modellen toppede i februar i 85 og nu er modellen 55 og den samme faldende tendens ses i MACD. Momentum er i en stigende tendens og har været det den seneste måned. Nærmeste støtteniveau er 37 og herefter i niveauet 33, mens der er modstand i niveauet 44 og herefter i niveauet 50.

Aktien ser fortsat interessant ud på niveauet.

Læs også: Simon Richard Nielsen: De store tandhjul bag historisk lave renter drejer endnu

Petroleum Geo-Service - bliver modstanden brudt?
Petroleum Geo-Service fandt en bund i slutningen af januar i niveauet 1,26-1.70 og fredag lukkede kursen i 7,53. Aktien er i år steget med 105,04 pct. I marts 2021 blev modstandsniveauet 8 testet, men der var ikke nok Momentum i aktiekursen til at bryde igennem. Der er en række huller, gaps, i grafen både på dags- og ugeniveauet og det er både under og over det nuværende kursniveau. Disse gaps skal lukkes over tid.

På dagsniveauet har Bollingerkanalen genetableret sit købssignal for 5 dage siden, mens de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage etablerede et ”Golden Cross” i midten af april.
På ugebasis blev der etableret købssignal i Bollingerkanalen i begyndelsen af marts og de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage har etableret et ”Golden Cross”, hvor det korte glidende gennemsnit bryder igennem det lange glidende gennemsnit nedefra.

Læs også: 3 aktier teknisk set: 'Carlsberg-aktien ser interessant ud'

Den stigende tendens i aktiekursen trækker op i de tre indikationsmodeller på ugebasis. RSI er over 80. RSI viser den relative styrke og svaghed i en kursudvikling. Momentum er ligeledes i en stigende tendens og MACD er over 1. Nærmeste modstandsniveau er ved 8,39 og herefter i niveauet 10, mens der er støtte i niveauet 6,00 og herefter i niveauet 5,0.

Aktien ser interessant.

Lars ejer aktier ikke i de analyserede selskaber. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.

Millionærklubben åbner endnu engang dørene og inviterer til Lytternes Dag - live med publikum - hvor du kan møde Millionærklubbens porteføljeforvalter, Lau Svenssen og investor, erhvervsmand og redaktør på Proinvestor, Helge Larsen. Læs mere her.

Læs også: Lau Svenssen: De store linjer i verdens gang 30 år frem

Læs også: Lau Svenssen: De kortsigtede udsigter for verdens gang et par år frem