Henter kommentarer

Teknisk Set med Lars Persson: Uroen præger fortsat markedet


 

Dette er en kommentar. Euroinvestor har tilknyttet flere personer, der kommenterer de finansielle markeder. Kommentaren udtrykker alene skribentens holdning.

De stigende kurser har fået flere aktier til at etablere et køb på ugebasis og samtidig tikker det ind med nedjusteringer på grund af komponentmangel, så på trods af fyldte ordrebøger kan man ikke levere. Der er et godt stykke tid til de første kvartalsregnskaber ser dagens lys og indtil da må markedet afvente situationen.

Axfood i en stærk stigende tendens

De sidste 3 uger har der været fart på Axfood-aktiekursen, som er gået fra 250 til 299,60. På dagsniveauet blev der etableret købssignal ved månedsskiftet februar/marts. De glidende gennemsnit har ligeledes etableret et ”Golden Cross” i slutningen af februar på dagsniveauet.

På ugebasis etablerede de glidende gennemsnit på 8 og 24 uger et ”Golden Cross” i midten af december. Bollingerkanalen er gået i køb for 3 uger siden.

Den stigende tendens i aktiekursen har trukket op i MACD, RSI og Momentum på ugebasis. RSI er over 80 og MACD er over 0. Det giver et positivt signal for aktien.

Nærmeste modstandsniveau er ved 320 og herefter i niveauet 340, mens der er støtte i niveauet 280 og herefter i niveauet 260.

Aktien ser interessant ud på niveauet.


Nibe med nyt signal

Nibe-aktien etablerede en top i november og i januar. Dermed var der skabt en dobbelt topformation. Det er ofte et negativt signal og aktien er også faldet tilbage i januar og februar fra 140 til 70. Siden testen af 70 er aktien steget og nu handles den i intervallet 95-103,25.

Den positive tendens i aktien betyder, at der ved marts måneds begyndelse blev etableret købssignal i både Bollingerkanalen og de glidende gennemsnit på 8 og 24 dage.

På ugebasis har Bollingerkanalen etableret et nyt købssignal i sidste uge. Det korte glidende gennemsnit på 8 uger er blevet brudt nedefra af den stigende tendens i aktiekursen, mens det lange glidende gennemsnit ligger i niveauet 110 som en modstandslinie.

Den positive tendens i aktiekursen trækker op i Momentum, MACD og RSI på ugebasis. RSI har ramt 48, men skal gerne over 50 for at bekræfte den positive tendens.

Nærmeste modstandsniveau er ved 120 og herefter i niveauet 130, mens der er støtte i niveauet 85 og herefter i niveauet 70.

Aktien ser interessant ud på niveauet.

Photocure - er bunden etableret?

Photocure-aktien toppede ved månedsskiftet maj/juni i niveauet 155 og siden har aktien været i en faldende tendens frem til midten af januar, hvor aktiekursen fandt støtte i niveauet 85 og det støtteniveau blev igen testet for 2 uger siden og støtteniveauet er ikke blevet brudt, hvilket er et positivt tegn.

På dagsniveauet har de glidende gennemsnit etableret et ”Golden Cross” for 5 dage siden.

Bollingerkanalen etablerede et købssignal i midten af marts, da kursen brød over den øvre kanallinie.

På ugebasis er de glidende gennemsnit på 8 og 24 uger brudt nedefra og holder tendensen, bliver der etableret et ”Golden Cross”, hvor det korte glidende gennemsnit skærer igennem det lange glidende gennemsnit nedefra.

Den stigende tendens trækker op i MACD, Momentum og RSI på ugebasis. RSI har ramt 68 og MACD er over 0.

Nærmest modstandsniveau er ved kurs 120 og herefter i niveauet 140. Mens der er støtte i niveauet 100 og herefter i niveauet 85. Aktien ser interessant ud.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Spis, rejs og køb nogle aktier

Læs også: Nordnet om dansk aktie-darling: Det ligner et valg imellem pest eller kolera

Lars ejer ikke de analyserede aktier. Graferne er fra analyseprogrammet Vikingen.