Henter kommentarer

10 mulige aktieguldfugle den professionelle investor satser på nu

Foto: CHARLY TRIBALLEAU
Vis mere

Samsung, Meta Platforms og United Health Group.

Det er tre af de aktier, som kapitalforvalteren Maj Invest Value Aktier har satset på i porteføljen. Der er tale om en dansk investeringsfond, der har specialiseret sig i value-aktier, dvs. aktier i gode selskaber, der er undervurderet eller misforstået af markedet.

Aktive porteføljeforvaltere forsøger at spotte vinderaktierne og ad den vej levere et afkast, der er højere end markedets gennemsnit over tid. Derfor er det interessant at se på, hvilke aktier de professionelle investorer håndplukker til porteføljen. De har på baggrund af eksempelvis analyser, interviews med topchefer, og folk med kendskab til branchen nøje udvalgt deres aktier. Det sker med hensyn til blandt andet spredning, risikostyring, prissætning samt den enkelte forvalters investeringsstrategi.

Læs også: Milliardforvalter om den mest undervurderede C25-aktie: 'Yes'

Porteføljeforvalterne slår sig op på at kunne spotte de mulige aktieguldfugle, der - samlet set - kan give et afkast, der er bedre end markedsgennemsnittet. Det er således porteføljen som helhed, der måles på og typisk lyder budskabet, at afkastet skal ses over minimum 3-5 år. De kræver selvfølgelig penge for deres service, og derfor må man som investor også forvente, at de kan leve op til de løfter, når de forvalter andre folks penge.

En aktivt forvaltet portefølje skal over tid alt andet lige kunne give et bedre afkast, når der er tale om en dyrere løsning, end hvis du blot var investeret i en passiv aktiefond.

Læs også: Har advaret mod det længe – nu sker det: 'Sidste gang faldt aktierne 20 pct.'

Det er aktiechef Kurt Kara, der står i spidsen for aktiefonden Maj Invest Value Aktier. Han er flankeret af Rasmus Pedersen og Ulrik Jensen. Fonden har i år givet et afkast på -7,1 pct. Til sammenligning har aktieindekset 'MSCI ACWI NR USD' givet et afkast på -3,8 pct. i samme periode, oplyser analysehuset Morningstar.

Nedenfor ses de 10 aktier, der fik lov til at fylde mest i porteføljen pr. 28 februar 2022. Maj Invest Value rummer på tidspunktet 35. Klik på de enkelte aktier og få oplysninger om forskellige nøgletal og om selskabets historiske udvikling.

1) Samsung Electronics Co. (Teknologi)

2) Meta Platforms (Kommunikationsservice)

3) Lowe's Companies (Cyklisk forbrug)

4) Sony Group (Teknologi)

5) Union Pacific (Industrivarer)

6) Roche (Sundhed)

7) Parker Hannifin (Industrivarer)

8) UnitedHealth Group (Sundhed)

9) eBay (Cyklisk forbrug)

10) Lam Research (Teknologi)