Henter kommentarer

4 spændende aktier til 2020: 'Selskabet har en ekstrem stærk position'


 
Her kan du se mere om hvad sektorer er, når det kommer til aktiemarkedet.
Vis mere

Der findes en lang række spændende aktier, der er værd at overveje at investere i i 2020.

Tidligere på ugen påpegede aktiechef Kurt Kara fra investeringsforeningen Maj Invest, at vi om få år kunne stå i et scenarie, hvor selskaber med 'pricing power' vil stå særligt stærkt. Pricing power er et selskabs evne til at kunne ændre priserne på deres produkter, uden at det får store negative konsekvenser for salget. Hvorfor det er relevant kan du læse mere om her.

I den forbindelse har Euroinvestor fået Knut Gezelius, de er porteføljeforvalter for SKAGEN Global, til at pege på fire attrative aktier. Aktierne har ifølge ham alle en attraktiv prisfastsættelse på disse niveauer, og selskaberne bag har på hver sin måde pricing power. Fælles for aktierne er, at der bør investeres med en tidshorisont på 3-5 år, påpeger porteføljeforvalteren.

»Aktiebevægelserne kan på den korte bane være uforudsigelige og er ofte underlagt stemningen i stedet for fundamentalerne,« forklarer Knut Gezelius.

Nedenfor ses de fire aktier. Du kan læse mere om de enkelte aktier ved at klikke på selskabsnavnet:

Adobe

En af de aktier, som den norske kapitalforvalter vil pege på som en spændende aktie i 2020, er i det amerikanske softwareselskab Adobe. Adobe står bag en lang række populære softwareprogrammer, et eksempel er Adobes billedbehandlings- og fotoredigeringssoftware, Photoshop. Andre eksempler er programmer som InDesign og Premiere Pro.

Selskabet, der har flere end 22,000 ansatte, har med Knut Gezelius ord en 'ekstremt stærk position indenfor software, der bruges til at lave indhold. Deres produkter tilføjer stor værdi til kunderne og giver derved selskabet pricing power,' forklarer han.

Verisk

En anden interessant aktie er i et datanalyseselskab med 9300 ansatte. Der er tale om Verisk Analytics, hvis omsætning ifølge Morningstar i høj grad er baseret på lange kontrakter og abonnementsaftaler. Kunderne findes eksempelvis inden for forsikring, finanssektoren, det offentlige og brancher, hvor der er behov for risikovurdering.

Verisk har højeffektive, unikke og opgave-kritiske dataanalysefunktioner, der betyder, at selskabet har en stor evne til at kunne hæve priserne, uden at det påvirket salget sønderligt,' forklarer Knut Gezelius.

Edwards Lifesciences

Det tredje aktie er et medicoselskab, der er udsprunget af Baxter International i år 2000. Der er tale om Edwards Lifesciences Corporation, der har flere end 13.000 ansatte. Selskabet producerer en lang række forskelligt udstyr til sundhedsindustrien.

»Edwards Lifesciences har udviklet det bedste medicinske udstyr i klassen til udskiftning af såkaldt transkateter aorta-klappen. Patienter, der lider af denne type livstruende tilstand, vælger sandsynligvis ikke den billigste løsning. Her foretrækker du med al sansynlighed et produkt, der over tid er blevet afprøvet igen og igen og godkendt, og som er af den højeste kvalitet,« udtaler Knut Gezelius.

LVMH

Den fjerde stærke aktie, som den norske porteføljeforvalter vil pege på, er i luksusgiganten Moët Hennessy Louis Vuitton, der også er kendt som 'LVMH'. Der er tale om en luksusgigant , der sammen med sine op mod 147.000 ansatte, har specialiseret sig inden for luksusvarer (tænk ure, smykker, mode og tasker). LVMH ejer en lang række brands, hvoraf Louis Vuitton, Bulgari, Fendi, Givenchy, Tag Heuer, Hennessy, Moet & Chandon blot er nogle af dem.

»Brandet udstråler simpelthen kvalitet, status og noget ønskværdigt. Dette er tidløse kvaliteter, der har appelleret til det menneskelige sind i tusinder af år og stadig gør det i høj grad,« udtaler Knut Gezelius

Læs også: 10 spændende aktier til valueinvestoren

Læs også: Citigroup: Masser af usikkerhed - vil ikke købe på dykket