Henter kommentarer

'Absurd billig': Sådan ser forvalter på dansk aktie


 

Aktien i nordjyske Asetek ser »meget, meget billig ud«.

Sådan lyder meldingen fra Thomas Tang, porteføljeforvalter og partner i kapitalforvalteren MediumInvest, da han er gæst i tirsdagens udgave af Euroinvestors podcast Millionærklubben.

Som regel er der en grund til, at en aktie handles billigt. Thomas Tang har da også sit bud på, hvorfor Asetek-aktien er kommet ned i et lavt prisniveau. Den forklaring vender vi tilbage til.

Aseteks kerneforretning er at lave vandkølere til computere, og derudover laver virksomheden SimSports, som eksempelvis er rat og pedaler, så man kan sidde hjemme foran tv'et og forestille sig at køre bil.

Thomas Tang kalder kerneforretningen »meget profitabel« med en sund underliggende vækst og påpeger, at selskabet i øjeblikket handler til en EV/EBIT på 10. 

Læs også: Lille dansk tech-virksomhed opjusterer

EV/EBIT er et nøgletal, som regnes ud ved, at man holder markedsværdien af et selskab på gældfri basis op mod driftsresultatet. Jo lavere nøgletallet er, jo billigere kan man argumentere for, det er at købe sig ind i et selskab.

Thomas Tang fremhæver, at hvis man trækker Aseteks SimSports forretning fra, som er nystartet og underskudsgivende, så er man nede på en EV/EBIT på 6. 

Hvis man derudover tror, at Asetek kan sælge sit nye hovedkvarter for samme pris, som man har givet for det, og at Asetek desuden opjusterer i år, så ser tingene anderledes ud:

»Så er vi nede på EV/EBIT 2-3 stykker for deres kerneforretning, hvilket jo bare er absurd billigt,« siger Thomas Tang, som tror, at Asetek opjusterer endnu engang i år.

Selvom porteføljeforvalteren mener, at aktien ser billig ud, så er der en mulig sten i skoen.

Den billige pris kan nemlig skyldes, at en storaktionær er ved at sælge ud af sine aktier i Asetek, påpeger Thomas Tang. Dermed er der altså en investor, som tilsyneladende ikke længere har stor tiltro til selskabet.

»Det ligner, helt lavpraktisk, at en tysk fond ligger og reducerer (aktiebeholdningen, red.),« siger porteføljeforvalteren.

Der er tale om tyske Universal-Investment-Gesellschaft, som i august solgte ud, således de blot ejede 4,88 pct. af aktierne i Asetek.

Asetek, som i øjeblikket ligger i kurs 5,36 kr., er især kommet i danske investorers søgelys de seneste måneder.

Asetek har nemlig tidligere været noteret på den norske børs, men i foråret sadlede det nordjyske selskab om til den danske børs for at få større opmærksomhed fra hjemmepublikummet.

Læs også: Nordnet forudser 'ret positiv reaktion' efter opjustering hos dansk 'karrusel-aktie'

Læs også: Overvejer du en shoppetur i Sverige? Her er ekspertens råd