Henter kommentarer

| Opdateret

Advarer mod et lands aktier: 'Mislykkes det, bliver det katastrofalt'

FILE PHOTO: Visitors surround a Volvo FH16 truck at the booth of Swedish truck maker Volvo at the IAA truck show in Hanover, September 22, 2016. REUTERS/Fabian Bimmer/File Photo
FILE PHOTO: Visitors surround a Volvo FH16 truck at the booth of Swedish truck maker Volvo at the IAA truck show in Hanover, September 22, 2016. REUTERS/Fabian Bimmer/File Photo Foto: Fabian Bimmer
Vis mere

Sverige går imod strømmen, og holder landet kørende, mens andre samfund lukker ned for at begrænse smitten af den dødelige virus, COVID-19.

Sverige er ikke upåvirket af den verdensomspændende krise, der har kostet mindst 24.000 livet, og sendt millioner ud i arbejdsløshed, og derfor er en række svenske kvalitetsaktier på tilbud, bemærker Joakim Bornold, investeringsøkonom for Söderberg & Partners, over for Børsen. Han fremhæver blandt andre Volvo, Sandvik, Investor samt banker som SEB og Swedbank

»Hvis det lykkes at holde coronasmitten under kontrol, vil Sverige klare sig meget bedre end resten af Europa, men mislykkes det, bliver det katastrofalt,« advarer Joakim Bornold til Børsen.

Det er dog ikke kun i Sverige, at en lang række kvalitetsaktier er faldet. En af dem, der også er positiv indstillet over for, at man køber op på faldet er temaspecialist Morten Springborg fra investeringsforeningen C Worldwide.

Han fremhæver styrken i at gå efter kvalitetsaktier, hvor man som investor har en tidshorisont på 3-5 år.

»Jeg ville ikke bruge så meget tid på at vurdere, om markedet har nået bunden eller ikke nået bunden, hvis man ellers er overbevidst om, at det enkelte selskab vil gøre det godt på en tidshorisont på 3-5 år,« har Morten Springborg udtalt. Det kan du læse mere om her.

I skrivende stund er 24.075 personer registreret som døde af smitten, mens 532.692 personer er registeret med smitten, ifølge tal fra Johns Hopkins University. Det tal er formodentlig langt højere på grund af manglende test.

Læs også: Ugens aktie: Ordreboom i 2019 afværger Corona-krisen