Henter kommentarer

Aktieanalysechef peger på 3 danske, interessante udbytteaktier


Der gemmer sig flere interessante udbyttemuligheder blandt de største danske selskaber.

Det vurderer aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank. Det sker, efter en lytter i Millionærklubben på Euroinvestor spurgte ind til interessante udbytteaktier. Derfor har vi interviewet aktieanalysechefen om, hvilke aktier, vi kan forvente også i fremtiden vil kaste et løbende afkast af sig i form af kontante udbyttebetalinger. Hvilke vender vi tilbage til.

Hos Sydbank havde man 27. februar -  lige inden coronakrisen for alvor brød ud - nemlig analyseret de danske C25-selskabers udbytteudvikling. Coronakrisen har naturligvis ændret på forholdene, påpeger Jacob Pedersen, for krisen påvirker selskabernes indtjening og dermed selskaberne udbytteudbetaling i 2021. Nogle ting går dog igen for udbytteaktier, forklarer han.

Læs også: Porteføljeforvalter: Derfor skal du have udbytteaktier

Generelt bidrager udbytteaktier med stabilitet i din portefølje, fordi selskaberne bag er kendetegnet ved at have en stabil og solid forretning. Du finder eksempelvis udbytteaktier inden for telekommunikation, banksektoren samt blandt forsyningselskaber og hos forsikringsselskaber. Den slags selskaber har historisk udbetalt et pænt udbytte, fordi de bredt set ikke har et stort behov for at investere i at vokse, forklarer Jacob Pedersen. Selskaberne har historisk udloddet en stor del af sin indtjening til aktionærerne, men det er dog ikke ensbetydende med, at selskabernes udbytter er gået fri af coronakrisen.

»Coronakrisen betyder, at udbytterne bliver lavere i 2021, end det, som man ellers kunne have forventet. Den ubekendte faktor er, hvor mange af selskaberne, der vil udlodde noget i 2021, fordi de ikke har udloddet noget i 2020. Det omfatter for eksempel bankerne, der skal have lov til at udbetale udbytte,« udtaler aktieanalysechefen og tilføjer:

»Bankerne er meget billig prisfastsat i historisk perspektiv, så kan der komme nogle ret store udlodninger ift. pris pr. aktie, hvis bankerne får lov til at udbetale udbytter i marts og april 2021«

Investorer, der jagter høje udbytter, ser ofte på udlodningen målt i forhold til aktiekursen, dvs. den såkaldte yield, som på dansk kaldes for udbytteafkast (udbytte pr. aktie/aktiekurs). Vis mere

Af de aktier, som banken betragter som udbytteaktier har man i øjeblikket en købsanbefaling på Danske Bank, Nordea og Pandora, hvilket man kan læse mere om på bankens hjemmeside.

»Danske Bank, Nordea og Pandora  er nogle af dem, som vi har på købslisten - og det var den retning, som jeg ville pege investorerne i, hvis de gerne vil have udbytteaktier,« udtaler Jacob Pedersen.

»Hvis bankerne får muligheder for at udbetale udbytte i 2021, så er det måske ikke så stort på grund af coronakrisen, men hvis de krydrer det med ekstraudbytte for regnskabsåret for 2019, så kan der virkelig blive tale om høje udbytter,« vurderer Jacob Pedersen.

Det er dog værd at huske, at flere af udbytteaktierne har præsteret relativt skidt, fordi der har været en stor søgning mod vækstaktier, påpeger han. Det gælder eksempelvis amerikansk it, fordi selskaberne har geninvesteret dem.  Her er undtagelsen, der bekræfter reglen nogle af de største amerikanske IT-aktier, f.eks. Apple, lyder det fra aktieanalysechefen.

Læs også: ATP: Historien har gentaget sig selv for dansk medicinalselskab

Læs også: Investor til bank-ledelse: Overvej frasalg