Henter kommentarer

Aktieanalytiker om ISS: På rette vej


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

Den danske servicekoncern ISS er på rette vej med sin indtjeningsmæssige genopretning, men prognosen for 2022 er til den forsigtige side, viser regnskabet for 2021 torsdag morgen.

Det vurderer aktieanalytiker Per Fogh fra Sydbank, som umiddelbart mener, at aktiemarkedet vil vægte det første højere, og måske vil acceptere en forsigtig prognose for 2022.

- Reaktionen afhænger af, hvad man vægter tungest her. De slutter rigtigt stærkt af i 2021, men udsigterne til 2022 er jo lidt skuffende både på vækst og indtjening, siger Per Fogh, som dog vover pelsen.

- Jeg tror, aktien kommer til at klare sig lidt bedre end markedet i dag.

Det er dog et aktiemarked torsdag, som peger i retning af voldsomme fald efter Ruslands offensiv i Ukraine.

Regnskabet viser en organisk vækst på 4,3 pct. i andet halvår, hvor analytikerne havde ventet 3,5 pct., og specifikt for fjerde kvartal lå væksten endnu højere på 5,8 pct.

- Så helt sikkert positivt, at de er kommet stærkt ud af 2021 - i hvert fald omsætningsmæssigt, mens indtjeningen ligger på niveau med forventningerne hos analytikerne, siger Per Fogh.

Læs også: ISS skuffer på målene: Få overblikket her

Driftsmarginen opgøres for andet halvår til 3,4 pct., hvor analytikerne havde estimeret 3,5 pct. ifølge et estimat indsamlet af ISS.

For 2022 spiller ISS ud med en forventning om et organisk vækst på over 2 pct. og en driftsmargin på over 3,5 pct.

- Prognosen for den organiske vækst fremstår som noget forsigtig. Det må have noget at gøre med usikkerheden om covid-19, og hvornår det ligesom begynder at slippe sit tag i både det europæiske marked, men især også det amerikanske marked, siger Per Fogh.

Han havde selv et estimat for organiske vækst i 2022 på omkring 4,8 pct., mens konsensus hos analytikerne var 4,3 pct.

Prognosen for driftsmarginen var tæt på det ventede. Sydbank-analytikerens estimat var her 3,57 pct., mens konsensus var 3,7 pct.

- Så også her er det lidt under i forhold til markedsforventingenre i hvert fald. De spiller lidt det konservativ kort, i og med at der er de her covid-19-usikkerheder og andet, vurderer Per Fogh.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Chefanalytiker: Risiko for stort renteløft er mindsket med russisk angreb

Læs også: Gaspriser hamrer i vejret efter russisk invasion

 

.\˙ MarketWire