Henter kommentarer

Aktiechef: En opjustering kan være på trapperne fra dansk folkeaktie


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

En opjustering fra Novo Nordisk kan være på trapperne.

Det er vurderingen fra en række storbanker ifølge Berlingske.

En vurdering som Michael Friis Jørgensen, der er aktiechef i H. C. Andersen Capital og fast porteføljeforvalter i Millionærklubben, er enig i.

»Selvom de allerede har en relativ aggressiv guidance, så er der ikke noget, der tyder på, at de ikke allerede godt kan opjustere. Alle receptdata peger i den retning,« siger han i onsdagens afsnit af podcasten Millionærklubben.

Læs også: Kendt selskab kan være på vej væk fra den danske børs

Det er især Novo Nordisks receptdata, der har gjort diverse analytikere begejstrede.

Michael Friis Jørgensen forklarer også, hvordan den danske medicinalgigants receptdata 'blæser derud af.'

»Det er receptdata fra Wegovy og andre af deres produkter med stoffet GLP-1. Flere af deres GLP-1 midler er i restordre, da de bliver brugt off-label til fedmebehandling,« forklarer aktiechefen.

Læs også: Markedsanalytiker: Disse aktier har danskerne mange af

Han påpeger, at når vi snakker om denne opjustering og hele verden siger, at den kommer – hvad er så effekten af den?

»Effekten af Novo Nordisk lige nu er denne historiefortælling, som er sindssyg god. Vi snakker om dette fedmemarked, som man hos Eli Lilly, der er en af Novo Nordisks største konkurrenter, forventer, at deres måske lidt bedre produkt end Novos Wegovy på datasiden, kan nå 25 mia. dollar i salg. Vi har hørt, at det er uhørt at opnå 10 mia. dollar på et farmamiddel,« forklarer han.

Vi snakker om recession og et usikkert marked, og der er kvalitetsaktier vejen frem – og her er Novo Nordisk den ultimative kvalitetsaktie, lyder det fra Michael Friis Jørgensen.

»Det eneste farlige ved at købe sådan en kvalitetsaktie er, hvis de skulle skuffe lidt, for det må man jo ikke som kvalitetsaktie. Det ved vi bare, at Novo Nordisk ikke gør, og det bliver de også handlet på,« tilføjer han.

Læs også: På sit laveste siden finanskrisen: Den norske krone fortsætter sit fald

Er der så intet, der kan trække Novo Nordisk i en negativ retning, spørger Millionærklubben vært Signe Terp.

Michael Friis Jørgensen fortæller hertil, at chefen for FDA, som er USAs føderale fødevare- og lægemiddelmyndighed, i går var ude og tale om disse fedmemidler.

»Han var ude og begynde at tegne et advarselsbillede af, at de ikke ved, hvor varigt et vægttab man kan få med Wegovy, og om dette med, at det er middel, man rent faktisk skal være på resten af livet for at holde sit vægttab. Det var han lige ude og rejse et rødt flag på,« siger han.

Læs også: Forudser 'mærkbart fald' i boligrenterne

Det fik Michael Friis Jørgensen til at springe over og kigge på Eli Lillys aktiekurs for at se, om den reagerede på udmeldingen fra FDA – men der skete ikke noget, forklarer han.

»Ingen kan pille ved denne historie. Hvis chefen for FDA ikke kan pille ved den – hvem kan så?,« slår aktiechefen fast.

Novo Nordisk-aktien er steget med knap 20 pct. de seneste tre måneder.

Læs også: To børshuse hæver kursmålene for Novo Nordisk

Læs også: Storbank forudser større aktienedtur de næste måneder