Henter kommentarer

Aktiechef: Her er mit bedste råd til investorer med rentefrygt


2022 har allerede budt på flere rentestigninger.

Og vi kan godt forvente flere af dem i fremtiden i kampen med at banke inflationen ned, lyder det fra både den amerikanske og europæiske centralbank.

Det er noget, der skaber mavepine hos investorer, der kan se, hvordan de stigende renter trækker købekraften ud af økonomien.

Hvad skal man så, som investorer med rentefrygt gøre i sådan et marked?

Læs også: Tror det kan ændre hele markedet – 'Det vil vende situationen helt på hovedet'

Porteføljeforvalter i den norske kapitalforvalter SKAGEN Fondenes nordisk- og globalt fokuserede aktiefond SKAGEN Vekst, Søren Milo Christensen har et råd til de investorer.

Rådet er simpelt: Fokuser på selskaber med en lav værdiansættelse og en stærk balance.

»Det er især selskaber med høj værdiansættelse, som vil være i fare for kursfald. Derfor handler det om at være ekstremt fokuseret på værdiansættelse i det miljø, vi har for øjeblikket,« forklarer han.

Læs også: Ser nye muligheder i techmastodont: ‘De begynder at gå samme vej som Apple’

Den største forskel på tidligere recessioner og det, vi oplever nu, er, at udfordringerne denne gang er opstået på udbudssiden, hvor mange selskaber er negativt påvirket af stigende råvare- og energipriser, forklarer Søren Milo Christensen.

»Læg hertil inflationen og de stigende renter, der er ekstremt dårligt nyt for især de højt prissatte vækstaktier. Selvom de fleste er kommet et godt stykke ned i pris, er man stadigvæk relativt udsat, hvis man sidder i nogle af de allerdyreste vækstaktier,« siger han.

SKAGEN Vekst fonden, som Søren Milo Christensen forvalter, er især stærk på bank og finans. Deres største investeringer er i Novo Nordisk og norske Bonheur.

Læs også: Strateger: Vores 2 danske favoritaktier

Læs også: Spotter gevinst i kul: Her er to aktie-favoritter