Henter kommentarer

Aktiechef ikke fristet efter vildt kursfald - tror aktien skal længere ned


Der er blevet sendt rystelser igennem aktiekursen hos Vestas onsdag.

Kursfaldet på næsten 10 pct er imidlertid berettiget, vurderer Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning. Den danske kapitalforvalter fokuserer især på danske og nordiske aktier, og her er den danske vindmøllegigant en af dem.

»Jeg tænker, at kursfaldet er berettiget ud fra de meldinger, der er kommet fra Vestas onsdag. Det er skuffende, at man igen nedjusterer,« udtaler han.

Læs også: Blodrød Vestas-aktie – derfor bliver den straffet så brutalt

Han hæfter sig især ved, at på Vestas sænker forventningerne til overskudsgraden (EBIT marginen) til fire procent.

»Det er noget skuffende, at man går ud og gør det to gange i træk. Lige nu handler vindmølleaktien lidt frem og tilbage på et tillidsspørgsmål,« udtaler han.

Han ser positivt på, at omsætningen stiger for kvartalet, men kalder det »skidt«, at der tjenes så meget mindre pr. vindmølle. Han mener samtidig, at det er et tab for virksomheden, at selskabets finansdirektør siden 2015, Marika Frederiksson, stopper. Hun har bidraget til den turnaround, som Vestas har været ude i, påpeger han.

Artha Kapitalforvaltning har Vestas-aktien i porteføljen, men den danske kapitalforvalter har for nogen tid siden solgt lidt ud af sin position.

»Vi tog lige toppen af aktien. Jeg synes, at aktien var steget ret markant de sidste uger, uden at der var noget konkret fremme. Det hører nok med til historien om kursfaldet i dag,« udtaler han.

Vestas-aktien blev ved børsåbningen sendt ud i et dyk på 14 pct., men aktiekursen har efterfølgende rettet sig. Vestas-aktien er i skrivende stund nede med 10 pct. Aktiechefen er dog ikke på vej til at samle op i aktien nu her.

»Vi skal længere ned, før jeg bliver fristet. Jeg vil i hvert fald gerne lige se, at stormen lige lægger sig, jeg har ikke travlt og behøver ikke de første 2-3 pct.,« udtaler han.

Han forudser, at analytikerkorpset, der dækker Vestas-aktien, nu kommer ud og nedjusterer deres estimater, hvilket kan ramme Vestas-aktien, så kursen kommer til at sive i den kommende tid.

Læs også: Nye tal sender chokbølger igennem Vestas-aktien: Det forventer de af fremtiden

Læs også: Vestas-ejere mister knap 50 milliarder på to dage