Henter kommentarer

| Opdateret

Aktiechef om aktie-darling: 'Jeg skulle nive mig selv i armen'


»Jeg skulle nive mig selv i armen «

Sådan lyder reaktionen fra Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning, efter Novo Nordisk-aktien faldt op mod 16 pct. mandag. Det sker, efter medicinalgiganten fredag meldte om problemer hos en underleverandør, der påvirker Novo Nordisks 2022-udsigter.

Læs også: Novo snubler i egen succes - topchef udtaler sig ovenpå nedsmeltning

»Det er en streg i regning for Novo Nordisk, men det virker umiddelbart som et meget voldsomt fald,« udtaler Lars Hytting, der mener, at det viser, »hvor lidt der skal til, før stemningen kan vende i en aktie - også selv om der har været en holdning i markedet om, at Novo var nærmest urørlig.«

Det viser også, at den velsmurte Novo Nordisk-maskine har en værdikæde, der kan optimeres og set i det lys er det positivt, at man netop har investeret stort i en fabrik i Kalundborg. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Danske Bank ser mindre potentiale i Novo Nordisk

Udviklingen ændrer dog ikke på, at aktiechefen mener, at Novo Nordisk-aktien langsigtet er en »fantastisk« investering. Den danske kapitalforvalter har derfor brugt mandagen kursfald til at samle op i Novo Nordisk-aktien.

»Det er voldsomt, at markedet slagter aktien med næsten 10 pct. Jeg samlede op i aktien, da den var længere nede,« udtaler han.

Han har tidligere beskrevet Novo Nordisk-aktien som en, som han turde holde i porteføljen i lang tid.

»Det er et fantastisk selskab med en stærk forretningsmodel og en fantastisk evne til at blive ved med at genopfinde sig selv. De har kunnet skabe nogle fantastisk produkter, der hjælper en masse mennesker, men de har også formået at investere i nye produkter, der kommer til at hjælpe endnu flere mennesker. Novo Nordisk er en velsmurt maskine, og måske et oplagt navn, men det gør det ikke mindre korrekt,« udtalte Lars Hytting i den forbindelse. Det kan du læse mere om her.

Vær med i Euroinvestors julekonkurrence. Svar på dagens spørgsmål og dyst med om forskellige præmier. Tilmeld dig her!

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Novo-analytiker efter markant fald: Det mener vi om aktiekursen nu

Læs også: Chokbølger rammer Novo-aktien: 'Overraskende stort fald'