Henter kommentarer

Aktiechef om Quantafuel: Den er attraktiv


 
I videoen ovenfor kan du se mere om C25-indekset
Vis mere

Quantafuel har nydt stor opmærksomhed blandt danske investorer.

Det norske selskab blev børsnoteret i februar 2020, men de investorer, der var med fra start, har allerede oplevet noget af en aktierejse. Aktien er tirsdag eftermiddag oppe med 125 pct. siden børsnoteringen. Nu sætter aktiedirektør Thomas Tang ord på det fremtidige potentiale i den norske aktieraket. Det sker i tirsdagens udgave af aktiepodcasten Millionærklubben, hvor Thomas Tang fra kapitalforvalteren Medium Invest gav en status på nogle af de selskaber, som han har haft fokus på.

Hos Medium Invest fokuserer man på små- og mellemstore virksomheder, og en af de aktier, som kapitalforvalteren er gået ind i, er norske Quantafuel. Der er tale et selskab, der har udviklet teknologi til at omdanne plastaffald til brugbar olie og plast igen. Selskabet har en fabrik i Skive i Jylland, men planlægger allerede at bygge endnu en fabrik i Jylland.

Vi har det problem, at det er en meget lille andel af vores samlede plastaffald, der bliver recyckled i dag, forklarer Thomas Tang.

»En af de store problemer er, at plastaffaldet bliver meget forurenet, når det kommer ned i vores skraldespande. Så kommer der madrester og andet med i puljen, hvilket gør det umuligt at genbruge plast i stort omfang. Det, som Quantafuel har og er ledende indenfor i dag – der er selvfølgelig også andre konkurrenter – er at recycle en meget større del af vores samlede plastaffald, og gøre det til brugbare olier og ny plast,« udtaler han.

»De er tidligt ude. Normalt kan vi gode lide at købe selskaber, hvor der allerede er indtjening, for det gør det også lettere at regne fundamentalt på,« fortæller Thomas Tang om kapitalforvalterens investering.

Quantafuel-aktien har flere gange været ramt af udsving, hvilket aktiedirektøren forklarer med, at investorer blandt andet er uforstående over for, at det tager lang tid at sikre, at fabrikken i Skive er helt oppe at køre som planlagt. Thomas Tang understreger imidlertid, at det generelt tager lang tid at få alle olieprocesser i olieraffinaderier og andre steder til at køre perfekt.

»De er i gang med at få processen, der kan omdanne det beskidte plastaffald til brugbare produkter igen, til at køre i stor skala effektivt. Det tror jeg, at markedet er lidt skuffet over,« udtaler han.

»Vi har indtil videre kun en relativ beskeden investering i den, fordi vi mangler at se, at det 100 pct. virker. De er det bedste bud på nogen, der kan lave noget, der virker. De har vist, at det kan virke i lille skala. Nu er de ved at vise, at det kan virke i stor skala. Vi mangler at se det endelige bevis på, at det kan virke i stor industriel skala. Når det kommer, vil vi formodentlig øge vores investering væsentligt,« udtaler Thomas Tang.

»Vi mener, at det er en fundamentalt attraktiv investering. Grunden til, at vi kun har en lille position er, at der stadig er tårnhøj usikkerhed. Hvis det hele går galt, kan aktien i princippet falde til nul, og selskaber, der kan falde til nul, investerer vi aldrig særlig meget i, for hvis vores største investering lige pludselig falder til nul, er det en katastrofe,« pointerer Thomas Tang og præciserer, at der er tale om risikostyring.

Han påpeger dog, at positionen er tale om mere end et frimærke for Medium Invest, da kapitalforvalteren ikke arbejder med at investere helt små beløb – frimærker – i selskaber.

Thomas Tang tilføjer, at Quantafuel har nogle store partnere, og at det vil være en blåstempling, hvis selskabet laver store fabrikker med disse partnere. Quantafuel blev børsnoteret i februar 2020.

Vær med i Euroinvestors julekalender. Svar på dagens spørgsmål og vind præmier hver dag. Tilmeld dig her!

Læs også: Aktiedirektør om grøn aktie: Dette er vores største grønne position

Læs også: Aktiedirektør har tidligere troet på aktien: Derfor solgte vi den