Henter kommentarer

Aktiedirektør har tidligere troet på aktien: Derfor solgte vi den


Der er en særlig grund til, at Kongsberg Automotive er røget ud af porteføljen.

Det fortæller Thomas Tang fra Medium Invest i tirsdagens udgave af aktiepodcasten Millionærklubben, om den norske underleverandør til bilindustrien.

Hos Medium Invest fokuserer man på små- og mellemstore virksomheder, fordi det er det område, hvor Thomas Tang vurderer, at der er flest aktier, der er forkert prissat. Det har indtil videre vist sig at være en fordel, for siden 2013 har Medium Invest givet omkring 20 pct. i afkast om året, hvilket er ca. det dobbelte af markedsafkastet, fortæller Thomas Tang. Han fortæller, at man år til dato har 35 pct. afkast, hvor især de grønne aktier har været bølgebryder på aktiehavet.

Læs også: Kapitalforvalter: Disse 23 aktier satser vi på

»Kongsberg Automotive-aktien var en af de aktier, som vi skilte sig af med under krisen (i foråret, red.). Vi har ejet den i en årrække, fordi den ser rigtig billig ud på nøgletallene. De har lovet en fremgang, som ikke rigtig er kommet. Da coronakrisen så ramte, og alle bilfabrikkerne var lukket, så kunne vi bare se, at der blev slået et kæmpe hul i deres kasse, og de havde i forvejen en betydelig gæld,« forklarer Thomas Tang i aktiepodcasten.

»Vi frygtede, at der var behov for, at der blev rejst relativt mange nye penge, hvilket måske ville ske på vilkår, der var ufordelagtig for de eksisterende aktionærer,« udtaler han.

»Vi solgte den, fordi vi kunne se, at der var et kapitalbehov,« uddyber Thomas Tang og fortsætter: »Det blev endnu værre, end vi regnede med. Det var en udvanding, hvor antallet af aktier blev forøget 23 gange og med en rabat på 97 pct. i forhold til, hvad kursen var inden krisen, så det var en helt ekstrem udvanding.«

Han påpeger, at kapitalforhøjelsen har betydet, at selv om kursgrafen for Kongsberg Automotive indikerer, at aktiekursen er meget lav i forhold til, hvad den har været historisk, så er aktien ikke desto mindre steget med 50 pct. fra før coronakrisen.

»Kapitalforhøjelsen er imidlertid så voldsom, at selskabet – omkring kurs 0,3 .- faktisk er halvanden gang markedsværdien af, hvad den var, før coronakrisen kom. Den er altså 50 pct. dyrere end den var, før coronakrisen kom, hvilket må siges at være et fantastisk resultat for en bilaktie,« udtaler Thomas Tang.

Læs også: Lars Tvede har tjent en formue her før – nu ser han en ny mulighed

Læs også: 3 mulige aktier til 2021: 'Selskabet har leveret en flot vækst'