Henter kommentarer

| Opdateret

Kapitalforvalter: Disse 23 aktier satser vi på


23 nøje udvalgte selskaber.

Så mange selskaber er sluppet igennem nåleøjet hos investeringsforeningen MW Compounders. Det fortæller porteføljeforvalter Johannes Møller, efter kapitalforvalteren har sammensat sit vinder-hold. Den røde tråd ned igennem listen af selskaber er, at der er tale om compounder-selskaber. Der er tale om selskaber, der har vist, at de kan levere god og lansigtet vækst, og som med porteføljeforvalterens egne ord er gode at have til en langsigtet rejse.

Listen tæller stabile navne som Kerry Group og Diageo, men også mere cykliske aktier som eksempelvis American Express. Selskaberne er spredt ud over forskellige brancher og ud på forskellige geografiske områder for at sprede risikoen. Du opnår med andre ord ikke fordelen af porteføljen, hvis du kun køber én af aktierne, for det er porteføljens samlede eksponering, der sikrer dig. Aktierne er sagt på en anden måde udvalgt, fordi de passer godt sammen som et hold. Du kan jo heller ikke være garanteret at vinde kampen, selv om du har én stjernespiller på holdet.

Porteføljeforvalterne har sat holdet af vinder-aktier, der skal sikre en effektiv porteføljen. Aktierne bidrager med andre ord med hvert sit til porteføljen. Her ses Max Verstappen fra Holland i sin Formel 1-racer. Vis mere

»Vi står 100 pct. på mål for vores portefølje, men ikke for den enkelte aktie. Vi følger løbende op på porteføljen, så vi kan både vælge at tage en aktie helt ud af porteføljen, eller justere på vægtningen, hvis der pludselig opstår noget modvind eller opstår en super attraktiv mulighed,« udtaler Johannes Møller og fortsætter:

»Hvis vi ønsker at justere vægtningen i porteføljen, så kræver det, at man har lavet det analysearbejde, som vi har, og kender de andre selskaber i porteføljen. Hvis vi vælger at nedvægte en aktie, er det fordi, at vi har fundet noget, som er endnu mere attraktivt, men det er jo kun os, der ved, hvad det er«

Hvad har I gjort jer af tanker i forhold til coronavirus og konjunkturerne?
»Vi kigger selvfølgelig på det, men det er ikke vores primære fokus. Vi går op i at finde gode selskaber, og hvor aktierne har en attraktiv pris. Det er ikke sådan, at vi tænker, at der kommer et bestemt konjunkturforløb, hvor vi skal have 5 pct. mere sundhed end benchmarket. Vi bruger vores krudt på at finde attraktive aktier. Vores strategi er at finde gode selskaber, hvor vi kan købe aktierne til en god pris. Sådan en mulighed kan ofte opstå, hvis der har været et bump på vejen. Det kunne eksempelvis være på grund af corona, hvilket Amadeus IT Group eller U.S. Bancorp er blevet påvirket af,« udtaler Johannes Møller og fortsætter:

»Vi har en naturlig tendens til at se på tingene, når der er et bump på vejen, for der kan være noget at hente i forhold til prisfastsættelsen på aktierne. Omvendt har vi sørget for at have en portefølje, hvor der både er selskaber med bump her og nu og nogle hvor bumpet ligger lidt længere tilbage, så forretningen spiller nu,« forklarer han

»Jeg har tit oplevet, at porteføljemanagere tror, at de kan styre efter kortsigtede tendenser, f.eks. hvis de tror, at den næste sektorrotation kommer om to uger, og den næste rotation om to uger efter det. Pludselig bliver de fanget i det, og det hele ender med at blive meget kortsigtet,« lyder det fra porteføljeforvalteren.

Nedenfor kan du se listen af selskaber, som lever op til MW Compounders tre særlige kvalitetskrav: Det enkelte selskab skal vokse pænt, være dygtigt til at skabe afkast ud fra de midler, som er til rådighed, og bruge de penge - der er tilovers, når der er investeret i driften - på en attraktiv måde, f.eks. ved at sende penge tilbage til aktionærerne.

Hvis selskaberne overholder de tre kvalitetskrav, og ellers passer ind, så er aktierne føjet til porteføljen, hvis de har en attraktiv pris - guld kan jo som bekendt købes for dyrt.

Nedenfor kan du se, hvilke selskaber, der i øjeblikket optræder i puljen hos MW Compounders:

- Amadeus IT Group

- American Express

- Boozt

- Diageo

- Handicare

- ICON

- Inditex

- InterContinental Hotels

- Kerry Group

- Novartis

- Note

- Novo Nordisk

- Pirelli

- Prosus / Naspers (Tencent)

- Puma

- Ringkjøbing Landbobank

- Roche

- TGS Nopec:

- U. S. Bancorp

- Yum China:

MW Compounders har tidlgere sat ord på DSV-aktien. Det kan du læse om her. En anden aktie, som de har vurderet er bankaktien U.S. Bancorp. Det kan du læse mere om her. Tencent er en tredje aktie, som de har haft kig på. Det kan du læse om her.

Læs også: Danske Bank: Disse aktier vil vinde på corona-vaccine

Læs også: Dumpet af pensionskasser, smidt ud af C25, kollapset af corona - nu stryger aktien i himlen