Henter kommentarer

| Opdateret

Danske Bank: Disse aktier vil vinde på corona-vaccine


 

En covid-19 vaccine kan være på vej efter stærke testresultater fra flere medicinalvirksomheder, og det kan give medvind til især europæiske aktier. Det vurderer chefstrateg i Danske Bank, Henrik Drusebjerg, i en ny analyse.

Den europæiske økonomi har været hårdere ramt af nedlukninger end USA og Kina, og derfor er der også mere at vinde i Europa, lyder det.

»Når vi i løbet af 2021 for alvor kommer ud af coronakrisen og forhåbentlig også har fået en afklaring på brexit, forventer vi et økonomisk opsving, der især kan løfte de mere cykliske dele af det europæiske aktiemarked,« siger Henrik Drusebjerg i analysen. På globalt plan kan industrisektoren, der er følsom overfor udviklingen i økonomien, også få ekstra medvind, spår banken.

Læs også: Lars Tvede om markant ændring: De vil storme ud af vækstaktierne

På aktiemarkedet har europæiske aktier klaret sig langt dårligere end kinesiske og amerikanske aktier i år, hvilket ikke kun skyldes den hårdere økonomiske opremsning, men også at det europæiske aktiemarked har en højere andel af cykliske sektorer som industri, finans og energi, påpeger chefstrategen.

»Alt i alt ser vi fortsat det bedste afkastpotentiale i amerikanske aktier i det kommende år, men vi er blevet mindre pessimistiske i vores syn på europæiske aktier,« siger Henrik Drusebjerg, der desuden hæfter sig ved, at Den Europæiske Centralbank har signaleret flere pengepolitiske lempelser til december.

Læs også: Dumpet af pensionskasser, smidt ud af C25, kollapset af corona - nu stryger aktien i himlen

»Det kan også hjælpe med at mindske de negative effekter af nedlukningerne i Europa og downside-risikoen for de europæiske aktier,« tilføjer han i analysen.

Cykliske sektorer gør sig typisk bedst i økonomiske opgangstider og lider modsat mest i nedgangstider, forklarer han.

Det danske eliteindeks C25 har dog klaret sig særdeles flot igennem 2020 med en stigning på 25 pct. år til dato.

Læs også: Medicinalkæmpe når vigtig milepæl med coronavaccine

Læs også: Spændende nyt om dansk vaccinekandidat