Henter kommentarer

Spændende nyt om dansk vaccinekandidat


Vaccineselskabet Bavarian kan måske også få noget opmærksomhed fra åbningen, efter at vaccinefirmaet Adaptvac mandag kunne fortælle, at det nu har færdigproduceret en vaccine mod covid-19, som nu er klar til afprøvning på mennesker.

Bavarian Nordic overtog i foråret rettighederne til vaccinen og skal stå for de sidste testfaser og markedsføring af vaccinen, hvilket imidlertid kræver milliarder af kroner.

DR Nyheder bragte mandag et tv-indslag om vaccinen, som Adam Sander, som er lektor på Københavns Universitet og leder i Adaptvac, betegnede som en kæmpe milepæl. Hvis alt går efter planen vil forskerne begynde at teste vaccinen på mennesker i januar 2021, skriver DR.

I videoen ovenfor ses udviklingen i markedsværdien for en række selskaber i den danske sundhedssektor. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

Dagbladet Børsen skrev i oktober, at det endnu ikke var lykkedes Bavarian at finde ekstern finansiering til det store projekt, og at projektet af den årsag risikerede at strande. Mandag faldt Bavarians aktie 0,3 pct. til 191,40 kr.

Læs også: Warren Buffet med store ændringer - her er de nye aktier

Bavarian Nordic er en af de aktier, som value-investor og direktør i Juul Value Invest, Per Juul, har sat ord på. Det kan du læse mere om i 'Valueinvestor om Bavarian: 'Jeg mener, at den er meget mere værd'. På spørgsmålet om, hvorfor han allerede er gået ind i aktien, lød svaret således:

»Det er fordi, at jeg mener, at den er meget mere værd, hvis de kommer til at tjene de her penge. Bavarian Nordic har desuden købt to vacciner sidste år fra GlaxoSmithKline, som jeg også ser fornuftige ud. Fremtiden ser lys ud om nogle år - og det kan jeg godt vente på,« udtalte han i den forbindelse.

Læs også: Ugens aktie: Bavarian Nordic har chance for at spille central rolle

Bavarian Nordic er  fokuseret på udvikling, produktion og kommercialisering af livsvigtige vacciner. Selskabet fremhæver selv, at det er »globalt førende« på området for koppevacciner, og at Bavarian Nordic erleverandør til det amerikanske strategiske nationale beredskabslager af en ikke-replikerende koppevaccine. Vaccinen er godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder under navnet Jynneos, og kan ifølge selskabet også til beskyttelse mod abekopper.

Vaccinen er i Europa godkendt som koppevaccine under navnet Imvanex og i Canada under Imvamune. Bavarian Nordics kommercielle produktportefølje består endvidere af to markedsledende vacciner: Rabipur/RabAvert, der skal bruges mod rabies og Encepur, der skal bruges mod flåtbåren hjernebetændelse.

/ritzau/Finans