Henter kommentarer

Warren Buffet med store ændringer - her er de nye aktier


 

Investorlegenden Warren Buffett har foretaget en række ændringer i den børsnoterede del af den enorme portefølje i investeringsselskabet Berkshire Hathaway. Det skriver Bloomberg på baggrund af officielle ejerregistre i USA.

Stadigt flere af Berkshire Hathaways mere taktiske investeringer på aktiemarkedet bliver foretaget uden Buffett's direkte involvering, men det er stadig Oraklet fra Omaha og hans trofaste makker Charlie Munger, der sidder for bordenden i det enorme investeringskonglomerat.

Nu går Berkshire Hathaway ind på nye græsmarker. Berkshire Hathaway har således købt op i store amerikanske medicinalaktier i løbet af tredje kvartal, fremgår det af Bloomberg. Buffett har købt aktier i Merck & Co samt Pfizer, der er helt nye aktier i porteføljen.

I forvejen ejede Berkshire Hathaway aktier i medicinalselskaberne AbbVie og Bristol-Myers Squibb. Berkshire Hathaway har øget investeringerne i begge de to aktier. Dermed satser Buffett altså langt mere på sundhedssektoren end tidligere fremgår det. Det nye opkøb i Pfizer blev i øvrigt foretaget før de positive nyheder om en vaccine mod coronavirus blev offentliggjort i sidste uge.

Warren Buffett har foretaget store ændringer i løbet af 2020, hvor han også købt aktier i Japan samt gået ind i naturgasindustrien. I løbet af året har han også skilt sig af med en række store positioner i amerikanske luftfartsselskaber.

I de nye oplysninger som Bloomberg har opfanget fremgår det også, at Berkshire Hathaway fortsætter med at sælge ud af amerikanske finansielle selskaber. Således er der solgt aktier i JP Morgan samt i Wells Fargo, som ellers har ligget i porteføljen i mere end tre årtier.

Læs også: Danske Bank om opsigtsvækkende udvikling: Det her er ekstra farligt som investor

Læs også: Eksperter spår 10 års kursfest i denne sektor