Henter kommentarer

Eksperter spår 10 års kursfest i denne sektor


Flere megatrends står i kø for at sikre investorerne fantastiske afkast i de kommende mange år på aktiemarkedet, sådan lyder det fra flere professionelle iagttagere og markedsdeltager i Børsen tirsdag morgen.

Det er blandt andet udsigten til lave renter i mange år frem koblet med de tre store trends som sundhed, teknologi og især den grønne omstilling, som investorerne godt kan glæder sig til - også i de næste 10 år.

“Det betyder, at vækstaktier bliver priset ind i himlen i forhold til value-aktier. Det har vi set de sidste ti år, i takt med at renten er faldet. Derfor tror jeg, at vækstaktier, grønne aktier og tech-aktier stadig vil være dem, der har klaret sig godt om ti år. For jeg tror, at vi kun lige er startet på den grønne bølge,” siger Tue Østergaard fra HC Andersen Capital.

Investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet peger også på grøn omstilling, mens aktiestrateg Lars Skovgaard Andersen fra Danske Bank er bekymret for bankaktierne, også i de kommende år.

I løbet af 2020 har danske aktier været blandt de absolutte topscorere blandt alle verdens aktiemarkeder. Det skyldes blandt andet en stærk repræsentation af selskaber inden for både den grønne omstiling, hvor særligt Vestas og Ørsted skiller sig ud.

Også sundhedssektoren med selskaber som Novo Nordisk, men i høj grad medicoaktier som Ambu og Coloplast har været stærke kort i porteføljen i år.

Du kan klikke på de enkelte aktier og se meget om de enkelte virksomheder. Både deres historiske afkast, markedsværdier og nøgletal for driften fremgår af Euroinvestors aktieværktøj.

Læs også: Storbank: Derfor bliver value-rotationen kun midlertidig

Se også: Mia Wagner: Derfor får investorer markant bedre afkast, når chefen er kvinde