Henter kommentarer

Danske Bank om opsigtsvækkende udvikling: Det her er ekstra farligt som investor


»Det er ekstra farligt, når man som investor forelsker sig i sine aktier.«

Sådan lyder advarslen fra Danske Banks investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen. Han forklarer det med, at det kan opstå tendenser, der kan blive afgørende for de enkelte selskaber.  Derfor bør man som investor følge udviklingen, når du køber enkeltaktier til på langt sigt. Det sker med henvisning til, at der ifølge Børsen er sket en markant ændring, når man ser på udviklingen blandt de mest værdifulde danske aktier i løbet af de sidste 20 år.

Nordea og Danske Bank var de enkeltaktier med største markedsværdi i 2000 i det gamle KFX-indeks. I dag er der imidlertid ingen bankaktier i toppen af C25-indekset, når det kommer til markedsværdi. skriver Børsen. Og det bør vække eftertanke, mener investeringsstrategen.

»Fordi noget har været godt, så er det ikke ensbetydende med, at det bliver ved med at være det. Vi forelsker os tit i enkelte aktier, og de bliver en del af familien. Men det er det værste, man kan gøre som investor, for man skal forholde sig koldt og kynisk til tallene,« udtaler han til Euroinvestor og tilføjer:

Husk at holde øje med dine aktiefavoritter, for selv om de er vindere i dag, så er de det måske ikke om 10 år, påpeger Danske Banks senior investeringsstrateg, Lars Skovgaard Andersen. Vis mere

»For nutidens vindere er ikke med garanti de samme om 10 år. De 10 største selskaber er garanteret fantastisk selskaber, men tiderne ændrer sig. Nogle af dem, der ligger i top 10 i dag, vil sikkert også være der om 10 år, men nogle andre bliver nok afløst af nye vindere,« forklarer han over for Euroinvestor.

Han påpeger samtidig, at det danske elite-indeks, C25, ikke er nær så 'følsomt'  på grund af vores mange sundheds-aktier.

»Og så har vi nogle globale vindere: Novo Nordisk er “second to none”, det samme er Vestas, og så den fantastiske turnaround-case i Ørsted – et olieselskab, der bliver grønt. De er globalt anerkendte brands, der indgår i globale porteføljer. I hvert fald så længe de er gode, men når de globale aktører pludselig skal have noget andet, så tøver de ikke med at sælge dem fra, fordi de skal bruge pengene til noget andet,« siger Lars Skovgaard Andersen til Børsen

»Derfor er det også vigtigt, at vi som investorer husker at måle os op mod et indeks, f.eks. C25-indekset. Hvis dine aktier er steget 7 pct. i år, men C25-indekset er steget 18 pct., så er det måske ikke gået så godt, som du troede. Hvis du vil tjene penge, er du nogle gange nødt til at tænke med hjernen i stedet for hjertet.« udtaler han.

Læs også: Storbank: Derfor bliver value-rotationen kun midlertidig

Læs også: Spændende ETF'er: Her er 3 bud på langsigtet gevinst