Henter kommentarer

U.S. Bancorp-aktien er føjet til porteføljen: Derfor er aktien attraktiv


En af de amerikanske bankaktier er så interessant, at den er værd at have i porteføljen.

Det vurderer porteføljeforvalter Johannes Møller fra investeringsforeningen MW Compounders om U.S. Bancorp-aktien. Der er tale om aktien i USA’s sjettestørste bank, som kun er overgået af JPMorgan Chase Bank, Bank of America, Wells Fargo, Citibank og Morgan Stanley.

Det er dog aktien i U.S. Bancorp, der er røget i porteføljen hos den danske kapitalforvalter, MW Compounders. Det er der en særlig grund til.

»U.S Bancorp lever op til vores kvalitetskrav, og aktien er attraktiv prissat,« fortæller Johannes Møller.

I videoen ovenfor ses udviklingen i markedsværdien pro anno for bankerne i OMX CPH Banks GI-indekset. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

Bankkæmpen lever op til tre særlige krav, der skal opfyldes, for at U.S. Bancorp-aktien kan få lov til at blive en del af porteføljen hos kapitalforvalteren. Kun selskaber, der har vist, at de kan levere holdbar og langsigtet vækst, får lov til at blive en af de nøje udvalgte aktier, lyder det.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Porteføljen rummer aktier fra forskellige sektorer, men indtil videre kun to bankaktier.

»Generelt har de amerikanske banker et bedre afkast på egenkapital end de europæiske banker. De fleste europæiske banker har sværere ved at leve op til vores compounder-kriterier, fordi deres afkast på egenkapital simpelthen er for lavt. Reguleringen er mere lempelig i USA, så bankerne skal holde mindre kapital, og derfor kan de lave et mere tilfredsstillende afkast på egenkapitalen,« forklarerJohannes Møller, og tilføjer:

»Der er flere amerikanske banker, der lever op til vores kvalitetskrav.«

Læs også: Eksperter spår 10 års kursfest i denne sektor

Og det er her, at U.S. Bancorp er sluppet igennem nåleøjet. Banken lever nemlig op til nedenstående tre kvalitetskrav hos MW Compounders:

Selskaberne skal 1) have en god kapitalallokering, hvilket handler om, hvordan selskabet anvender de penge, som er tilovers, når der er investeret i driften.

De skal have 2) et attraktivt afkast på den investerede kapital (ROIC). Selskaber, der har det, er gode til at forvandle sin kapital til profitable investeringer. Hvis et selskab kan præstere et højt ROIC over lang tid, indikerer det samtidig, at selskabet har en konkurrencemæssigt stærk position.

Læs også: Warren Buffet med store ændringer - her er de nye aktier

»Den amerikanske bank minder på en måde om en veldrevet, dansk bank, nemlig Ringkjøbing Landbobank,« forklarerJohannes Møller.

»Det, som vi især godt kan lide ved U.S. Bancorp, er, at banken skiller sig positivt ud. Den har simpelthen har et bedre afkast end konkurrenterne. Det har banken haft i mange år,« udtaler Johannes Møller.

Derudover skal selskaberne i MW Compounders portefølje 3) have en god organisk vækst som det tre kvalitetskrav.

»U.S. Bancorp er meget mindre end de andre storbanker, men det gør også, at banken blive ved med at vokse mere end markedet i mange år,« forklarer Johannes Møller.

U.S. Bancorp har øget dets udlån med ca. 4 pct. om året siden finanskrisen i 2007. Derudover vokser bankens gebyrindtægter mere end bankens udlån, og derfor vurderer Johannes Møller, at U.S. Bancorp kan levere en midt en-cifret organisk vækst fremadrettet.

»På den måde lever de op til vores kvalitetskrav på væksten, på afkastet på den investerede kapital og fordi de ikke rigtig laver nogle opkøb, men i stedet udbetaler udbytte, så har de en fin kapitalallokering. «

Hvor får banken topkarakter?
»Banken er god til at styre omkostningerne, god til at holde deres kredittab nede, og så er U.S. Bancorp god til at vokse de rigtige forretningsområder,« fortæller Johannes Møller.

Han fremhæver, at mange investorer og analytikere har været bekymret for, at renteniveauet faldt i USA.

»Nogle er bange for, at det bliver en lang ørkenvandring for de amerikanske banker, ligesom det har været for de europæiske banker.«

Her er det ifølge Johannes Møller værd at huske, at reguleringen af bankerne er mere lempelig i USA.

»Bankerne har ikke de samme kapitalkrav i USA, og derfor tror vi, at de amerikanske banker kan levere en bedre indtjening i et lav-rente miljø end bankerne i Europa,« påpeger han.

Johannes Møller har sammen med sin kollega, porteføljeforvalter Dan Wejse, tidligere været i aktiepodcasten Millionærklubben. Du kan høre mere om deres syn på compounding-aktier og aktiemarkedet generelt her.

Læs også: Kendt investor ser kurspotentiale i dansk bankaktie

Læs også: Kendt valueinvestor: Derfor vil vi ikke røre europæiske bankaktier