Henter kommentarer

| Opdateret

Aktiechef om visse C25-aktier: 'Potentielt det værste sted at være'

Foto: PAUL ELLIS
Vis mere

Visse danske C25-aktier kan blive ramt af en stigende inflationsfrygt.

Det vurderer aktiechef Michael Friis Jørgensen fra rådgivningsfirmaet HC Andersen Capital over for Børsen. Særligt de grønne aktier som vindmøllekæmpen Vestas og energigiganten Ørsted risikerer at blive ramt, selv om de allerede er faldet noget tilbage i 2021.

»Vi har allerede set grønne aktier underperforme i år, og det kan potentielt være et af de værste steder at befinde sig, hvis inflationsfrygten tager til. Mens mange selskaber ventes at kunne flytte prisstigninger videre over på kunderne, så kan det blive sværere for de grønne aktier, hvilket kan presse indtjeningen,« udtaler Michael Friis Jørgensen til Børsen.

Læs også: Kursfaldene var for voldsomme - investor har købt op i to danske aktiefavoritter

Michael Friis Jørgensen har over for Euroinvestor tidligere vurderet, at inflationen bliver sommerens helt store tema.  Inflation dækker over scenariet, hvor vi oplever generelle prisstigninger på hverdagens almindelige forbrugsgoder i samfundet. Højere inflation vækker bekymring hos nogle, fordi det kan føre til højere renter, hvilket kan ramme dyrt prisfastsatte vækstaktier

Han har i den forbindelse vurderet, at vi risikerer et større aktiedyk - en korrektion - henover sommeren.

»Flere af de drivere, der har været med til at sende aktierne op, er allerede indregnet i kurserne, for eksempel genåbningen og regnskaberne. Vi skal huske, at mange selskaber har overrasket med deres regnskaber, men for hver overraskelse bliver det sværere at overraske næste gang. Derfor vokser risikoen for, at regnskaberne skuffer. Og når de andre drivkræfter i markedet er brugt, så er der kun inflationen tilbage, som jeg tror bliver sommerens helt store tema. Sådan som aktiemarkedet har kørt, tror jeg, at vi står over for en korrektion på mindst 10 procent inden sommeren er ovre,« uddybede Michael Friis Jørgensen over for Euroinvestor i midten af maj.

Vestas-aktien er siden kurstoppen i 312 kr. 7. januar 2021 faldet noget tilbage. Aktien lukkede fredag 28. maj i kurs 238,80 svarende til et fald fra toppen på næsten 26 pct.

Samme udvikling har der været i Ørsted-aktien siden kurstoppen i 1351,50 kr. 6. januar 2021. Aktien lukkede fredag 28. maj i kurs 933,60 svarende til et fald fra toppen på næsten 31 pct.

Læs også: Tech-gigant er hamret i vejret: 'Det har været en af vores bedste aktier'

Læs også: Lars Tvede om frygten for inflation: ‘Det er et spøgelse, der går gennem stuen’