Henter kommentarer

Aktiechef: Sådan kan du gøre porteføljen sommerklar


Der er flere ting, du kan gøre for at sørge for, at din portefølje er klar til, at du kan holde ferie.

Det fortæller aktiechef Michael Friis Jørgensen fra rådgivningsvirksomheden HC Andersen Capital. Det gælder blandt andet om at sørge for, at du har en balanceret portefølje, hvor de såkaldte value-aktier fylder lige så meget som vækstaktierne, forklarer han.

Se listen: Storbank udpeger juli måneds vinderaktier

»Det gælder om at have en balanceret portefølje, hvor du har både har vækst og value i porteføljen. Vi svinger hele tiden frem og tilbage imellem, om der skal vækst eller value i porteføljen, men intet er afgjort endnu,« udtaler Michael Friis Jørgensen.

Børsmarkederne er i øjeblikket dybt splittet i spørgsmålet om, hvorvidt verden er på vej mod stigende renter og/eller stigende inflation, der i begge tilfælde i høj grad vil ramme vækstselskaberne På den front dækker aktiechefen sig af ved at have lige meget value- og vækst i porteføljen.

»Det er 50/50 om det vil være bedst at have vækst eller value, men det vil vi finde ud af i løbet af de næste 3-5 måneder,« udtaler han.

Læs også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Porteføljegennemgangen i forhold til vækst og value kan ifølge Michael Friis Jørgensen kombineres med, at man vurderer ens danske aktier i forhold til den kommende regnskabssæson.

Transportsektoren har nydt godt af det økonomiske miljø, som verden befinder sig i nu, men andre selskaber  har omvendt meldt om problemer i forsyningskæderne. Den korte historie er, at nogle danske aktier i højere grad risikerer kursfald end andre. Ambu var et eksempel på noget af det, mener Michael Friis Jørgensen.

Læs også: Investor udnyttede massive fald – ser stort potentiale i Ørsted og Vestas-aktien

»Der er flere brancher, der har meldt om problemer, blandt andet industrien. Hvis du har brug for computerchips, megen elektronik eller har en meget spredt forsyningskæde, kan du være ramt. Det kræver et dybere kig ned i dine selskaber i porteføljen for at se det, men det er her, hvor du kan blive ramt i din sommerportefølje,« udtaler Michael Friis Jørgensen. Han tror, at det bliver et tema i den kommende regnskabssæson.

»Er virksomhederne ikke ramt i forsyningskæderne, vil du sandsynligvis opleve selskaber, der melder om utrolig god vækst, fordi det ser ud til, at de har fået løftet deres indtjening på inflationen. Folk svømmer i penge derude,« udtaler Michael Friis Jørgensen.

Aktiechefen tror samtidig på, at de grønne aktier vil få et comeback i efteråret, men han er i tvivl om, hvorvidt det er for tidligt at samle op i aktier, der nyder godt af den grønne investeringsbølge.

Jeg tror på, at vi vender tilbage til den grønne omstilling, når vi kommer længere hen på året, men det kan godt være, at det er for tidligt at samle op i grønne aktier over sommeren, udtaler Michael Friis Jørgensen.

Der har været advarsler om aktiedyk, ville du tage gevinst hjem på dine aktier i forbindelse med sommerferien?
»Nej, som investor skal man passe på med at bruge den manøvre for meget, for det viser sig ofte, at aktierne fortsætter op,« udtaler aktiechefen.

Han forventer i stedet, at vi i løbet af sommeren vil opleve relativt flade aktiemarkeder.

»Der kan sagtens komme en korrektion på 10 pct., men det kan også være, at vi ikke får en korrektion. Lige nu vil renterne ikke stige, og derfor vil pengene formodentlig fortsætte med at flyde ind i aktiemarkedet på den korte bane. Derfor vil jeg hellere holde på vinderne og lade dem løbe,« forklarer Michael Friis Jørgensen.

Michael Friis Jørgensen er porteføljeforvalter i podcasten Millionærklubben, hvor han dyster med en række andre porteføljeforvaltere om at få 250.000 til at vokse mest muligt på ét år. Du kan se, hvilke aktier de forskellige satser på her.

Læs også: Sydbank: Investorer bør tage Ambu-eksemplet alvorligt

Læs også: Investor udnyttede massive fald – ser stort potentiale i Ørsted og Vestas-aktien