Henter kommentarer

Sydbank: Investorer bør tage Ambu-eksemplet alvorligt

(ARKIV) Penge, mønter og sedler, torsdag den 5. marts 2020. Whistleblowerordning har modtaget 700 indberetninger om mistanker om svindel med hjælpepakker.De er mundet ud i 27 politianmeldelser, men flere er på vej. Det skriver Ritzau, søndag den 7. februar 2021.. (Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix)
(ARKIV) Penge, mønter og sedler, torsdag den 5. marts 2020. Whistleblowerordning har modtaget 700 indberetninger om mistanker om svindel med hjælpepakker.De er mundet ud i 27 politianmeldelser, men flere er på vej. Det skriver Ritzau, søndag den 7. februar 2021.. (Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix) Foto: Kristian Djurhuus
Vis mere

Ambu er et godt eksempel på noget, som investorer bør tage alvorligt.

Det påpeger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank. Han henviser til, at aktien i den danske medicoselskab har været kastet ud i nogle voldsomme dyk, efter selskabet i sidste uge nedjusterede dets forventninger.

»Ambu er et eksempel på, at selskaber, der ikke rigtig har talt om forsinkelser, flaskehalse og at de nedjusterer forventningerne, kan blive ramt hårdt på aktiekursen,« fortæller Jacob Pedersen.

Læs også: Investeringsdirektør advarer: Risiko for, at aktiefesten stopper om få år

Til sammenligning dykkede Ambu-aktien med mere end 15 pct. efter selskabet nedjusterede dets forventninger.

»Kurs-udsvingene i Ambu viser, at det er noget, som investorer er nødt til at tage alvorligt. Selv om danske selskaber har været gode til at håndtere corona-konsekvenserne, så viser tilfældet med Ambu, at den gode udvikling, som et selskab har været i, let kan afspores.«

Derfor bliver den næste halvanden måned, hvor selskaberne aflægger regnskaber, ekstra spændende, mener aktieanalysechefen.

»Den test, som de danske selskaber kommer på den næste halvanden måned er en større test, end mange lige har regnet med,« udtaler Jacob Pedersen.

Læs også: Ambu nedjusterer forventningerne

Han påpeger, at flere danske selskaber tidligere i år har advaret om, at de kan blive ramt af forsinkelser, flaskehalse og lignende.

»Flere selskaber har meddelt, at det koster dem penge, at der er forsinkelser i forsyningskæderne. Det gælder blandt andet Vestas og Rockwool og FLSmidth,« udtaler Jacob Pedersen.

Aktieanalysechefen hæfter sig ved, at selskaberne indtil nu har talt om situationer, hvor det ikke er så voldsomt, at virksomhedernes prognose er kommet i fare, men at virksomhederne har fremhævet en tendens, som koster dem penge.

Ambu-aktien er faldet mere end 25 pct. i løbet af de sidste tre måneder.

Læs også: Efter dansk kursfald på 16 procent: 'Det viser aktiemarkedets nådesløshed'

Læs også: Analytiker om bombet Ambu-aktie: Nedtur kan fortsætte