Henter kommentarer

Aktiedirektør: 3 aktier til 2021


 
I videoen ovenfor kan du komme nærmere begreberne bull- og bear-marked.
Vis mere

Hvilke aktie-kandidater kan du se nærmere på, hvis man gerne vil udvide din portefølje?

Det spørgsmål har Euroinvestor stillet aktiedirektør Nils Thygesen fra kapitalforvalteren Thygesen Capital. Her ligger fokus på amerikanske og europæiske selskaber, der er globalt orienteret. Den røde tråd i kapitalforvalterens portefølje er, at han ser efter virksomhed med en solid markedsposition, hvor der ikke er stor udskiftning i ledelsen, og hvor den finansielle risiko er begrænset. Porteføljen består af 20-30 large cap-aktier.

Det er ud fra denne aktietilgang, at han giver sit bud på tre mulige aktie-guldfugle, hvis man gerne vil ind i aktiemarkedet i 2021. Udgangspunktet var en cyklisk aktie for dem, der tror på, at vi er på vej ind i et økonomisk opsving, en ikke-cyklisk for dem, der gerne vil have noget stabilitet i porteføljen samt en valgfri.

Disse tre aktiekandidater tror aktiedirektøren selv så meget på, at han har dem til porteføljen. Du kan læse nærmere om hver aktie ved at klikke på selskabsnavnet, f.eks. GlaxoSmithKline:

Den cykliske: Verdenskendt kuffertproducent

Det første bud er den verdenskendte kuffertproducent Samsonite. Den er blandt de aktier, der er blevet mishandlet, efter coronakrisen har ført til omfattende nedlukninger og rejseforbud.

Samsonite-aktien blev særdeles hårdt ramt i forbindelse med nedlukningen af den globale rejseaktivitet men er så småt ved at løfte sig på ny. Virksomheden er verdens største producent af kufferter og har gennem årene gennemført flere succesfulde opkøb af kendte brands, herunder American Traveller.

Den stabile: Solid medicinalkæmpe

En anden mulig aktiekandidat ser Nils Thygesen i den britiske medicinalgigant GlaxoSmithKline (GSK).

»Virksomheden er en solid medicinalproducent med stærk markedsposition, bred og dyb produktportefølje samt stabile og høje udbyttebetalinger. GSK-aktien har været presset den senere tid, formentlig på grund af usikkerhed forbundet med Brexit,« forklarer Nils Thygesen.

Jokeren: Fødevarekæmpe med fornyet styrke

Den franske førevarekæmpe Danone er den tredje aktie, som rummer et kurspotentiale, ifølge aktiedirektøren.

»Danone har været ramt af salgsnedgang til hotel- og restaurationsbranchen i forbindelse med coronakrisen. Der er nu igangsat en større restrukturering, hvor organisationen bliver geografisk fokuseret i stedet for produktfokuseret, mens antallet af varenumre reduceres til de mest lønsomme,« udtaler han.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal være investeret, så har den danske succesfulde finansmand Lars Tvede en forklaring. Det kan du få svaret på her.

Læs også: Lars Tvede med forudsigelse: Det kommer der til at ske nu

Læs også: Kapitalforvalter: Disse 23 aktier satser vi på