Henter kommentarer

Aktiedirektør: Derfor er jeg 'monster bullish' på danske aktier


 
I videoen ses det, hvordan markedsværdien pro anno hos selskaberne i SAXO Banks liste over grønne-selskaber; “Get ready for clean energy stocks if Biden wins“, udvikler sig. Grafikken er lavet via Flourish Studios.
Vis mere

De danske aktier vil fortsætte med at stige resten af året.

Det vurderer Tue Østergaard, der er direktør i HC Andersen Capital, i mandagens udgave af aktiepodcasten Millionærklubben. Hos HC Andersen Capital fokuserer man primært på mindre og mellemstore danske selskaber, og Tue Østergaard fortæller, at han med egne ord er 'monster bullish' på danske aktier. Han henviser til sidste uge, hvor en lang række selskaber kom med opjusteringer.

»Jeg har hørt rigtig mange bekymrer sig om realøkonomien, men sagen er, at aktiemarkedet er langt, langt foran, hvordan realøkonomien har det lige nu. På aktiemarkedet ser vi på fremtiden, og derfor tror jeg, at de vil blive ved med at stige resten af året,« udtaler Tue Østergaard i Millionærklubben.

I videoen ovenfor ses det, hvordan markedsværdien pro anno hos selskaberne i SAXO Banks liste over grønne-selskaber; “Get ready for clean energy stocks if Biden wins“, udvikler sig. Grafikken er lavet via Flourish Studios.

Selv om det danske C25-indeks er braget i vejret i år, er Tue Østergaard ikke bekymret for, at investorerne vil tage gevinst hjem og sætte afkastet i udenlandske aktier.

Det sker med henvisning til, at det danske indeks er steget meget sammenlignet med toneangivende aktieindeks i eksempelvis Tyskland og Sverige. Tue Østergaard forklarer det dog med, at bank-aktier, tunge industri-aktier og retail-aktier - som er særdeles udfordret i det nuværende økonomiske miljø - .fylder meget i andre landes aktieindeks. Det samme gør sig imidlertid ikke gældende, når man ser på sammensætningen af det danske C25-indeks. Det danske eliteindeks udgøres i høj grad af sundheds-aktier, grønne aktier og vækst-aktier, forklarer han.

»De sektorer, som har det rigtig svært, dem har vi dybest set ikke på aktiemarkedet i Danmark. Det er også derfor, at jeg tør sige, som jeg gør - velvidende, at vi adskiller os kraftigt fra de andre,« udtaler Tue Østergaard.

Han tror, at det danske C25-indeks vil fortsætte op.

»Der kommer penge ind i bæredygtige fonde og en meget vigtig del af vores indeks er Vestas og Ørsted, og de bæredygtige fonde vil vokse helt grotesk de næste mange år og det er sådan, at Vestas og Ørsted er en del af det indeks, som de her fonde tracker, så efterspørgsels-komponenten er enormt høj, så jeg tror faktisk, at det forholder sig omvendt. Lige præcis fordi de danske aktier har nogle andre karakteristika, end man kan få i Tyskland og Sverige, så vil det trække de danske aktier op,« udtaler Tue Østergaard.

»Jeg har de sidste mange år gjort mig til talsmand for, at man skal købe tech, grønt og vækst,« udtaler Tue Østergaard.

Han er selv investeret i den danske transportgigant DSV, vindmøllegiganten Vestas og energigiganten Ørsted. Det er to aktier, som han mener vil nyde gode af de passive penge, der vil strømme ind i indeksfonde. Derudover er han også investeret i to danske tech-selskaber, der med hans ord gør det 'vanvittig godt', nemlig Simcorp og Netcompany, forklarer han i programmet.

Læs også: Lars Tvede om at være investeret: 'Hvorfor havde ingen fortalt mig det?'

Læs også: Storbank: Kæmpe rabat på små aktier