Henter kommentarer

Aktien er blevet udslettet - nu vil dansk selskab væk fra børsen


Et nyt dansk selskab er på vej væk fra den danske fondsbørs.

Det er toppen i robotselskabet Scape Technologies, der vil afnoteres, skriver Børsen. Det ventes at blive afgjort på en generalforsamling i maj, hvor det kræves, at totredjedele af aktionærerne støtter en afnotering. 

Tilbage står en aktiekurs, der er faldet 96 pct. på fem år og et børseventyr, der endte i et mareridt.

I en fondsbørsmeddelelse forklarer Scape Technologies, at coronakrisen ramte salget og de økonomiske resultater. Afmatningen i den europæiske bilindustri har også ramt Scape Technologies.

»Bestyrelsen har observeret, at handlen med selskabets aktier på First North er lav og pt. handler under den nominelle værdi på aktierne. Dette fører til en situation, hvor det har begrænset fordel for både selskabet og dets aktionærer at fortsætte med at have aktierne optaget til handel på en handelsplatform. Den lave handelsvolumen af selskabets aktier, sammenkoblet med den nuværende stemning på aktiemarkedet, kan potentielt gøre det vanskeligere for virksomheden at skaffe kapital til vækst under gunstige betingelser for aktionærerne,« lyder det fra Scape Techologies i en fondsbørsmeddelelse.

»Virksomheden sigter efter at opnå en mere rentabel drift til fordel for aktionærerne ved at afnotere aktien, hvilket kan føre til betydelige besparelser, både direkte og indirekte. Dette vil også gøre det muligt at frigive ressourcer og kapital til nye investeringer. Derudover er det forventningen, at der vil kunne tiltrækkes større nye venture investorer, der udelukkende investerer i unoterede aktier,« lyder det fra selskabet.

Scape Technologies forventer, at en afnotering vil betyde en besparelse på 500.000-750.000 kr. om året.