Henter kommentarer

Aktien er steget over 100 pct. det seneste år - det mener analytikerne om Meta Platforms


En af de allerstørste teknologiselskaber er de sidste 12 måneder steget med hele 101,45 pct.

Det drejer sig om Meta Platforms, der er navnet på moderselskabet bag en række sociale medier, der blandt andet står bag Facebook og Instagram, men også tjenesterne Reality Labs og Workplace.

Spørgsmålet er, hvad de professionelle analytikere, mener om aktiens fremtid?

Ser man på, hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om Meta-aktien, så tegner der sig et overvejende positivt billede.

Der er ifølge Bloomberg 73 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har 63 en købsanbefaling, mens 7 af dem har en hold-anbefaling. Kun 3 af analytikerne har en sælg-anbefaling.

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de et kurspotentiale på 12,4 pct.

De vurderer, at Meta-aktien kan bevæge imod 523,88 dollar, fra de nu 466,08 dollar.

Blandt de mest optimistiske finder man Mirae Asset Securites, der har en købsanbefaling på aktien. De vurderer, at Meta-aktien kan bevæge sig op imod 634 dollar.

I den anden ende af skalaen finder man blandt andre finanshuset BNP Paribas Exane, som har en sælg-anbefaling og et kursmål på 360 dollar.

Millionærklubben byder torsdag 23. maj indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Det skal handle om energi- og råvaremarkederne, og hvordan priserne på de globale råvaremarkeder vil blive påvirket af disse nye dagsordener fremover, og om der findes oplagte investeringsmuligheder i lige præcis de bevægelser. Debatten styres af Millionærklubbens faste vært, Bodil Johanne Gantzel, og i panelet kan du møde: Ole Hansen, chefstrateg fra Saxo Bank, Arne Lohmann Rasmussen, chefanalytiker i Global Risk Management og Lau Svenssen, fast deltager i Millionærklubben og chefanalytiker hos Svenssen og Tudborg. Billetter kan købes her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer

Læs også: Strateg advarer danskerne mod deres favoritaktier - her bør du kigge efter aktier

Læs også: Dansk storbank ændrer mening om C25-aktie: Ser kursfald som opkøbsmulighed