Henter kommentarer

Aktionær-direktør tordner mod højere aktieskat: 'Det rammer helt almindelige danskere'


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor. Her er spørgsmålet ‘Hvad er P/E-værdi?’
Vis mere

Det er et skidt signal at sende til danske investorer, og det vil ramme helt almindelige danskere.

Sådan lyder det fra Dansk Aktionærforenings direktør Mikael Bak i en kommentar hos Dansk Aktionærforening tirsdag. Det sker efter, at regeringen har bebudet, at man vil kæmpe for at hæve aktiebeskatningen med tre procentpoint fra 42 pct. til 45 pct. Som det er nu, bliver de første 56.500 kr., som en investor får i aktieafkast beskattet med 27 pct., mens aktiegevinsten udover det beskattes med 42 pct. Det er de sidste '42 pct.',som regeringen vil ændre til 45 pct.

»Det er et selvmål at straffe investorerne med højere aktieskatter. Vi befinder os i en tid, hvor Danmark mere end nogensinde har brug for risikovillig kapital til at skabe fremtidens bæredygtige virksomheder, og her giver det ingen mening at hæve aktieskatterne,« forklarer han i kommentaren.

Mikael Bak lægger samtidig vægt på, at forslaget ikke kun vil ramme folk med store formuer, men også helt almindelige danskere - inklusiv mange pensionister, som med hans ord har været »ansvarlige og sparet op gennem mange år, og som står overfor at skulle realisere en opsparing, som de har knoklet for til deres otium.«

Beskatningen af aktier har ifølge Ritzau tidligere været på 45 procent. Men i 2010 sænkede den daværende regering med Venstre og Konservative beskatningen til 42 pct..

Regeringens udmelding om at hæve aktieskatten var en del af det reformudspil, som Mette Frederiksen præsenterede tirsdag.

Læs også: Regeringen erkender: Højere aktieskat trækker folk ud af arbejdsmarkedet

Læs også: Simon Richard Nielsen: Regeringen slår til igen – aktiekulturen SKAL ned med nakken

Læs også: Højere aktieskat er 'uspiselig' for Venstre og Konservative