Henter kommentarer

Amazon-aktien har købsanbefalinger på stribe


 
Hvad er value-aktier og hvad er vækstaktier? Bliv klogere her
Vis mere

Den amerikanske onlinekæmpe Amazon er siden årets startet braget op med 41,76 pct.

Men hvad har analytikerne af forventninger til aktien fremadrettet?

Ser man på, hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om Amazon-aktien, så er der købsanbefalinger på stribe.

Læs også: C25-topchef sælger aktier for 58 millioner i eget selskab

Der er ifølge Bloomberg 62 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har hele 58 en købsanbefaling, 3 analytikere har en holdanbefaling, mens kun 1 af analytikerne har en sælg-anbefaling.

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de en stigning på 12,4 pct.

at Amazon-aktien kan bevæge sig imod 136,80 dollar, hvor kursen lige nu ligger i 121,66 dollar.

Læs også: Investor lugtede lunten: Undgik stor børsskandale

Den, der er mest positiv over for Amazon-aktien, er investeringsbanken Tigres Financial Partners, der har en købsanbefaling og et kursmål på 192 dollar.

I den anden ende af skalaen finder man blandt andre børshuset BNP Paribas Exane, der har en sælg-anbefaling og et kursmål på 90 dollar.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Europas største økonomi overrasker

Læs også: Storbank melder ud: Novos værdi er 900 milliarder for høj