Henter kommentarer

Storbank melder ud: Novos værdi er 900 milliarder for høj


 
Hvad betyder det at slå markedet?
Vis mere

I en ny udmelding står det klart, at den schweiziske storbank UBS ikke ser et lige så stort lys i Novo Nordisk position på fedmemarkedet som andre finanshuse.

Faktisk mener UBS-analytikeren Michael Leuchten, at Novo Nordisk' værdi er 900 mia. kr. for høj, skriver Børsen.

Analytikerens argument er ifølge avisen, at der i fremtiden vil være modstand mod at betale for dyr fedmemedicin, og at der vil komme begrænsninger for, hvem der kan få medicinen:

»Den markedsværdi, der er tilføjet siden Wegovy (Novos fedmemedicin, red.) blev relanceret indregner en omsætningsmulighed på 50 mia. dollar. På grund af effekten på sundhedsbudgetter vil patienttilstrømningen i fedme blive yderligere begrænset, og som resultat af det, vil de mest effektive lægemidler opnå den højeste andel af de nye patienter,« skriver Michael Leuchten i et analysenotat ifølge Børsen.

I forhold til det mest effektive fedmemiddel henviser analytikeren til Eli Lillys produkt Tirzepatide som forventes at komme på markedet i 2023 eller 2024. Det har for nuværende vist et vægttab på 20 pct., hvor Novos Wegovy har vist et vægttab på mellem 15-17 pct. i kliniske forsøg.

Læs også: Efterspørgslen på Novos slankemiddel stiger

Ifølge Børsen har UBS haft en salgsanbefaling af Novo Nordisk aktien siden juni 2022. Det er dog ikke konsensus blandt resten af analytikerne.

Data fra Bloomberg viser, at 18 ud af de 31 analytikere, der dækker selskabet, har en købsanbefaling på Novo Nordisk-aktien.

Analytikernes gennemsnitlige kursmål for Novo-aktien er 1154 kroner. Det indikerer et kurspotentiale på 2,9 pct. mod den seneste lukkekurs.

Novo Nordisk-aktien er steget med 46 pct. det seneste år.

Læs også: Sådan bruger privatøkonomen sine penge: 'Vi har et minutiøst overblik over vores forbrug'

Læs også: Kendt investor om voldsom nedtur: Frustrerende