Henter kommentarer

| Opdateret

Amerikansk bankgigant om Mærsk-aktien: Køb den - den burde stige 40 pct.


Den amerikanske bankgigant JP Morgan har set nærmere på Mærsk.

For investeringsbanken at se, så burde en aktie i den danske rederimastodont koste meget mere, viser Bloomberg-data. Storbanken har derfor hævet sin anbefaling på Mærsk-aktien fra 'hold' til 'køb'.

JP Morgan har hævet kursmålet med 4300 kr. og sat et kursmål på 26.965 kr. Et kursmål er en banks eller analytikers forventning til en akties kurs i fremtiden. Det er typisk inden for de kommende 6-12 måneder ude i fremtiden

Læs også: Strateger forventer markant kursstigning - tror C25-aktien vil stikke afsted fra markedet

Det indikerer et kurspotentiale på godt 40 pct. i forhold til lukkekursen fredag. Udmeldingen skal ses i lyset af, at Mærsk B-aktien er banket i vejret med næsten 55 pct. i løbet af de sidste 12 måneder.

Ser man på, hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene samlet set mener om Mærsk-aktien, så vurderer de også, at rederiaktien skal stige. Der er ifølge Bloomberg 27 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har 19 en købsanbefaling, 6 analytikere har en hold-anbefaling, mens 2 af analytikerne har en sælg-anbefaling.

Læs også: Vestas afslører nye detaljer om cyberangrebet - har godt nyt til investorerne

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de en kursstigning for sig på mere end 21 pct.

De vurderer, at Mærsk-aktien kan bevæge sig op imod 23278 kr.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artikler og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Bavarian Nordic-analytiker: Det kan få kolossal betydning - burde sende aktien op

Læs også: Vestas afslører nye detaljer om cyberangrebet - har godt nyt til investorerne