Henter kommentarer

Analytiker om C25-aktie: Den er værd at købe

(ARKIV) Penge fotograferet i København torsdag den 26. juli 2018.Tirsdag udløber fristen for at få tre ugers indefrosne feriepenge udbetalt. Penge for to uger mere kan være på vej, men de kommer tidligst til marts. Det skriver Ritzau, søndag den 29. november 2020.. (Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix)
(ARKIV) Penge fotograferet i København torsdag den 26. juli 2018.Tirsdag udløber fristen for at få tre ugers indefrosne feriepenge udbetalt. Penge for to uger mere kan være på vej, men de kommer tidligst til marts. Det skriver Ritzau, søndag den 29. november 2020.. (Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix) Foto: Kristian Djurhuus
Vis mere

Vestas-aktien er værd at købe, lyder det fra Sydbank.

Det hjælper samtidig på udsigterne, at den danske vindmølleproducent har kurs mod kvartalordrer-rekord, vurderer Sydbank.

»I et miljø med recession på dagsordenen i 2023 ligner Vestas et selskab, der kan trodse elendigheden og levere stigende ordreindgang, omsætningsfremgang og massiv forbedring af rentabiliteten,« lyder det i et analysenotat fra aktieanalysechef Jacob Pedersen, der fortsætter:

Læs også: Han forudså finanskrisen - det tror han, der vil ske nu

»Aktien er ikke billig, men tendenserne vil holde investorerne interesserede sideløbende med, at en klart forbedret støtteordningi USA og presserende behov for lokal og grøn energiproduktion i Europa udfolder sig i tydeligere forbedringer af markedsbetingelserne.«

Vestas-aktionærer har dog måtte se længe efter nytårsordrefesten, der udeblev, påpeger Jacob Pedersen.

Banken forventer en ordreindgang i 2022 på knap 11.000 MW i landvindforretningen.

Læs også: Danske Bank: Du får brug for ny investeringsstil i 2023

»Målt i værdi modellerer vi en ordreindgang i 4. kvartal 2022 på 5,1 mia. euro. Det vil være rekord i et enkelt kvartal for Vestas ifølge vores optegnelser, og illustrerer hvor meget salgsprisstigningerne batter for Vestas,« forklarer han.

Tallene viser ifølge banken, at den danske vindmøllegigant har sikret sig 22 landvindordrer på i alt 3.366 MW. Sydbank forventer samtidig en uannonceret ordreindgang på ca. 1.100 MW i fjerde kvartal 2022.

Forventningen er med andre ord en ordreindgang i landvindforretningen på ca. 4.500 MW i 4. kvartal 2022 samt en ordreindgang for 2022 på i underkanten af 11.000 MW. Forventningen lød tidligere på at lande i spændet 11.000-11.500 MW.

Vestas vil for Sydbank at se være en af de virksomheder, der vinder på skiftet mod vedvarende energi. Sydbank forventer, at vindkraft vil blive en af løsningerne på den europæiske energikrise. Banken bemærker i den forbindelse, at det lige nu ikke er »til at se på ordreindgangen – men der må være forbedring på vej.«

Vestas-aktien er i løbet af de seneste tre måneder steget næsten 43 pct. Stigningen dækker dog over, at C25-aktien er blevet banket tilbage til, hvor Vestas-aktien var for 12 måneder siden. Vestas-aktien er i løbet af de seneste 12 måneder steget 1 pct.

Det fremgår af Sydbanks hjemmeside, at banken har en købs-anbefaling på Vestas-aktien.