Henter kommentarer

Han forudså finanskrisen - det tror han, der vil ske nu


Inflationen har toppet - foreløbig - men der vil komme en ny top.

Sådan lyder forudsigelsen fra hedgefond-chefen Michael Burry, der især er kendt fra filmen 'The Big Short' om finanskrisen. Han forventer, at den amerikanske centralbank - Federal Reserve - vil sænke renten, hvilket vil bidrage til, at vi på et tidspunkt vil få en ny inflationstop.

»Inflationen har toppet. Men det er ikke den sidste top i denne cyklus. Vi vil sandsynligvis se lavere CPI, muligvis negativt i 2H 2023, og (forbrugerprisindeks, red.) og USA i recesssion ud fra alle definitioner. Fed (centralbanken, red.) vil skære (renten, red.) og regeringen til stimulere. Og vi vil få en ny inflationstop. Det er ikke svært,« lyder det i et tweet fra Michael Burry.

Læs også: 'Vi har aldrig set et marked som dette'

Michael Burry har tidligere advaret om, at vi vil se mere end en inflationstop, ligesom han i september 2022 advarede om, at det store fald i aktiemarkedet ikke var overstået. Han solgte ifølge Bloomberg News selv massivt ud af sine aktier i andet kvartal 2022.

Michael Burry blev kendt, da hans sats op til finanskrisen i 2008 blev beskrevet i Michael Lewis' bog fra 2010 ‘The Big Short: Inside the Doomsday Machine’, og senere i filmen ‘The Big Short’, hvor Burry blev spillet af Christian Bale.

Filmen og bogen beskriver, hvordan Burry - og nogle få andre - satte penge på det, som ingen troede på: At der var noget helt galt på det amerikanske boligmarked.

Læs også: Danske Bank: Du får brug for ny investeringsstil i 2023

Læs også: Formueforvalter: Det er vigtigt, at du husker det her nu