Henter kommentarer

Danske Bank: Du får brug for ny investeringsstil i 2023


Investorer skal være forberedt på det skifte, der vil ske i løbet af 2023.

Det understreger Danske Banks chefstrateg, Frank Øland, i en kommentar. For ham at se bliver 2023 et år, hvor det kommer til at spille en vigtig rolle hvilke aktier, du har i porteføljen, og hvordan du investerer.

Udfordringen er, at det nye aktieår kan brækkes op i to, hvor den ene del af året kræver én ting, mens den anden del af året kræver noget andet.

Læs også: Køber op i kendt aktie - 'billigere end nogensinde'

»I starten af året vil der være fokus på recession, og her vil de defensive aktier og kvalitetsaktier typisk klare sig relativt godt. Senere kan der komme fokus på lavere renter og vækstmuligheder, hvilket blandt andet kan understøtte cykliske aktier og vækst,« lyder det fra Frank Øland.

Du risikerer at miste afkast, hvis du ikke er forberedt på det skifte, påpeger chefstrategen.

Læs også: Formueforvalter: Det er vigtigt, at du husker det her nu

»Recessionsbussen kan blive lidt overfyldt, så det kan være en god idé at bevæge sig hen mod døren i god tid, så du ikke bliver den sidste, der kommer af. Det værste der kan ske er, at du falder i søvn på bagsædet og ikke får skiftet stil i tide,« forklarer han.

Det er dog værd at hæfte sig ved, at Danske Bank vurderer, at 2023 rummer potentiale til at blive et bedre aktieår end 2022. Det kan du læse mere om her.