Henter kommentarer

Bavarian-analytiker: Derfor skal du fokusere på helårprognosen


Den danske vaccineproducent Bavarian Nordics indtægter kan svinge meget i kvartalerne.

Det skriver Søren Løntoft Hansen, som er senioranalytiker i Sydbank forud for Bavarian Nordics regnskab, som kommer onsdag.

»Vi ser et stigende bidrag fra indtægter relateret til abekopper vaccineordrer i tredje kvartal. Der knytter sig dog væsentlig usikkerhed til bidraget i kvartalet, da indtægterne er bestemt af leverancer. investorerne bør derfor i højere grad fokusere på helårprognosen end de overordnede regnskabstal for tredje kvartal. Vi venter, at Bavarian fastholder 2022-prognosen,« skriver Søren Løntoft Hansen.

Han holder fast i sin køb-anbefaling af Bavarian Nordic-aktien, hvilket også fremgår af Sydbanks hjemmeside.

Læs også: Advarer investorer: Du skal modstå fristelsen

Man skal være opmærksom på, at mange af ordrerne på selskabets forskellige vacciner klumper sig sammen, skriver senioranalytikeren.

»Bavarians indtægter er i høj grad relateret til kontrakter som falder i klumper. Det kan give store kvartalsvise variationer i regnskabstallene, der kan afvige væsentligt fra både vores og markedsestimaterne,« forklarer Søren Løntoft Hansen.

Senioranalytikeren gør også opmærksom på, at indtægterne først kommer, når selskabet kan levere. Bavarian Nordic har ikke afsluttet overførslen af abekoppevaccinens produktionsproces til selskabets partner i USA, Grand River Aseptic Manufacturing, og det kan holde nogle af indtægterne tilbage til fjerde kvartal.

Sydbank forventer en omsætning på 790 mio. kr. for Bavarian Nordic i tredje kvartal.

Læs også: 3 mulige vinderaktier til den forsigtige investor

Læs også: Nu ser storbank gigantisk potentiale i ISS