Henter kommentarer

Biden sikrer grøn åbning i Europa


 

USA's kommende præsident Joe Biden er så småt ved at sætte sit ministerhold. Især valget af tidligere centralbankchef Janet Yellen som finansminister vækker opsigt, såvel som optimisme på de finansielle markeder. De asiatiske markeder er svagt stigende og de europæiske aktiefutures er også blevet grønne efter meldingen om udsigten til Janet Yellen som finansminister.

I sidste uge faldt markederne fordi den nuværende finansminister Mnuchin røg i totterne på centralbankchef Jerome Powell. Et opsigtsvækkende opgør mellem centralbank og finansminsterium i USA. Ifølge Bloomberg er markedet lettede over, at den tidligere centralbankchef Janet Yellen vil sikre en stærk økonomisk koordination i verdens største økonomi.

I Sydbanks morgennotat fremgår det desuden, at der kommer fokus Tryg i dagens marked efter at selskabets hovedaktionær Tryghedsgruppen i går, efter lukketid, valgte at gennemføre en placing af 21,1 mio. aktier i Tryg, hvilket svarer til ca. 7 pct. af den samlede aktiekapital i Tryg.

»Efter placingen vil Tryghedsgruppen sidde på ca. 53% af aktierne i Tryg. Provenuet fra placing skal bruges på at tegne aktier i den kommende kapitaludvidelse,« skriver Sydbank.

Ørsted har til morgen offentliggjort at de har indgået aftale om opførsel af et offshore vind projekt i Sydkorea på op mod 1,6 GW. Projektet forventes at være i brug fra 2026, skriver Sydbank.

Endelig har Nilfisk her til morgen fremlagt et regnskab hvor omsætningen ender på 202,5 mio. euro  mod 227,5 mio. euro året før.

»Selskabet melder om at efterspørgslen viser stigende tendens, dog stadig fra et lavt niveau grundet Covid19,« skriver Sydbank i et notat til kunderne.

Læs også: Aktiemarkedet i USA mandag: Industri og energi førte an i håbefuldt marked

Læs også: Teknisk Set: Nyt købssignal i disse 3 aktier

Læs også: Derfor er Bitcoin steget 155 pct. i år