Henter kommentarer

| Opdateret

BioPorto-topchef om friske tal: 'Det er det mest spændende'

Foto: BioPorto
Vis mere

Det danske biotekselskab BioPorto er onsdag kommet med friske regnskabstal.

Selskabet landede sidste år en omsætning på 23,3 mio. kroner, viser selskabets årsrapport for 2020. I 2019 endte omsætningen på 26,6 mio. kroner

For 2020 endte det med et driftstab på 63,6 mio. kroner, mens driftstabet i 2019 lød på 74,3 mio. kroner

Omsætningen faldt i 2020 sammenlignet med året før, fordi salget af antistoffer og ELISA-kits faldt på grund af coronakrisen, fortæller BioPorto-topchef Peter Mørch Eriksen.

Vis mere

Kassebeholdningen endte på 107 mio. kroner for 2020, oplyser biotelselskabet.

Læs også: Bioporto venter igen stigende salg efter vanskeligt 2020

»Der er en lille nedgang i omsætningen, men i løbet af 2020 har vi omvendt sparet 10 mio. på bundlinjen, hvilket jeg også synes er værd at fremhæve. Det mest spændende er dog, at vi aldrig har haft så mange penge i banken. Vi ser for os, at vi har penge nok til andet kvartal 2022, og det må alt andet lige være en tryghed for investorer, at vi har penge nok til at gøre de ting, som vi skal i gang med. Det væsentligste for mig er, at vi har penge nok til at tage BioPorto det næste skridt.« fortæller Peter Mørch Eriksen.

For 2021 forventer BioPorto at ramme en omsætning på 30 mio. kroner og et driftstab (EBIT) på 73 mio. kroner Det er ifølge en meddelelse fra BioPorto fraregnet eventuel omsætning fra salg af dets covid-19-test, og kun et tidligt salg af NGAL-produkter. Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA ventes i løbet af 2021 at tage stilling til, om man kan godkende to af BioPortos produkter – covid-19-testen samt BioPortos hovedprodukt, den såkaldte NGAL-test.

BioPorto forventer, at den store vækstmotor i 2021 vil blive salget af dets nyretest – den såkaldte NGAL-test i EU og øvrige dele af verden.

»Mens 2020 på alle måder var et svært år, så er jeg overbevist om, at BioPorto har mødt udfordringer ansigt-til-ansigt og som selskab aldrig har været stærkere. På baggrund af det forventer jeg, at 2021 vil blive et afgørende år, hvor vi har indsendt flere ansøgninger til de amerikanske og europæiske sundhedsmyndigheder. Hvis de bliver godkendt, vil de danne et meget stærkt fundament for det videre salg og en udvikling af firmaet,« udtaler selskabets topchef, Peter Mørch Eriksen, i en kommentar til selskabet.

Læs også: BioPorto-topchef: 'Der er et kæmpe potentiale i det her'

Læs også: BioPorto-topchef: Derfor har jeg sat penge i aktien