Henter kommentarer

| Opdateret

B&O lægger friske tal frem: 'Det har været skuffende'

Foto: Henning Bagger
Vis mere

Bang&Olufsen lider store tab.

Det viser tal fra den netop offentliggjorte årsrapport for 2019/20, som den danske elektronikvirksomhed Bang&Olufsen har lagt frem. Her har det været ventet med spænding, om der er nye meldinger om, hvordan det står til med butiksåbningerne samt, hvor langt pengene rækker hos B&O.

Omsætningen er faldet med 29 pct., mens EBIT-marginen før særlige poster er faldet 15 pct sammenlignet med sidste år. Regnskabsåret 2019/20 endte med et samlet tab på 576 mio. kr.

SPONSERET INDHOLD: Derfor stiger antallet af kontaktløse betalinger

Det har været et skuffende år for Bang & Olufsen, lyder det fra Bang & Olufsens topchef, Kristian Teär i en kommentar til regnskabet:

'De utilfredsstillende resultater skyldtes primært manglende fremskridt med den igangværende overgang mod en efterspørgselsdrevet detailmodel og større end forventet salg gennem uautoriserede kanaler. Vi lancerede flere initiativer til at tackle disse udfordringer, men lige da vi begyndte at se de første resultater af denne indsats, blev vi ramt af COVID-19-pandemien og nedlukningen af ​​lande rundt om i verden.'

'Den 1. juli afsluttede vi en kapitalforøgelse med succes, der giver os mulighed for at komme igennem COVID-19-krisen og fortsætte med at udføre den strategi, der blev præsenteret i april. Med vores nye strategi har vi til formål at løse nogle af de grundlæggende problemer i vores kernevirksomhed og sikre, at vi bliver rentable igen. Vi erkender dog, at det vil være et udfordrende år, da vi fortsætter med at implementere vores nye strategi midt i usikkerheden omkring COVID-19. I 2020/21 forventer vi at vende tilbage til vækst, drevet af produktlanceringer i alle kategorier, stærkere salg og marketingudførelse og den fortsatte overgang af vores detailnetværk med fokus på vores kernemarkeder.'

B&Os prognose for næste år er uændret i forhold til, hvad selskabet meldte ud 12. maj i år.

Du kan se, hvordan aktiekursen i B&O har udviklet sig her.

Læs også: Hvad er en valuetrap

Læs også: Kvantstrateg: Her er 3 attraktive og billige aktier