Henter kommentarer

Børshus ser stor nedtur for Novo: 'Stemningen vil ændre sig'


Der er stor risiko i Novo Nordisk-aktien det kommende år.

Det vurderer analytikerne i børshuset Jefferies ifølge CNBC.

Jefferies har et kursmål for den danske medicinalgigant på 430 kr. Dermed ser børshuset et fald på 36 pct. forude.

Novo Nordisk har haft stor medvind i 2023, hvor aktiekursen er steget med over 40 pct. godt hjulpet på vej af den store optimisme omkring fedmemidlet Wegovy. 

Jefferies ser dog et skifte i den gode stemning på horisonten.

»I løbet af det kommende år forestiller vi os, at stemningen vil ændre sig, måske i første omgang som et resultat af lanceringen af ​​konkurrenten Eli Lillys antifedme-lægemiddel Zepbound og risikoen for skuffelse fra langsommere end forventet stigning i forsyningen af Wegovy,« skriver Jefferies i et notat.

Sammen med det negative kursmål hører også en salgsanbefaling på aktien fra børshuset, som vurderer, at den store kursstigning har gjort aktien for dyr.

»Vi vurderer, at de nuværende multipler allerede afspejler imponerende vækst, profit, som slår forventningerne og betydelige markedsandele. På kort sigt forudser vi væsentlig risiko for stemningsændringer omkring aktien, efterhånden som fokus skifter til konkurrenternes udlæsninger og lægemiddellanceringer,« skriver Jefferies.

Multipler er regnemetoder, som bruges til at vurdere om en aktie er dyr eller billig. En af de mest kendte er P/E-værdien.

Med det negative syn på Novo-aktien befinder Jefferies sig blandt mindretallet, når man ser på analytikernes holdninger.

32 analytikere dækker aktien ifølge Bloomberg. 18 af dem har en købsanbefaling på aktien, mens ni anbefaler at holde aktien. de resterende fem anbefaler at sælge.

Jefferies kursmål på 430 kr. er det laveste blandt analytikerne.

Det mest optimistiske syn på aktien kommer ABG, som med et kursmål på 860 kr. ser et kurspotentiale på 28 pct.

Gennemsnitligt ser analytikerne et kurspotentiale på 8,1 pct. i Novo Nordisk.

Millionærklubben byder d. 20 december indenfor til årets sidste aften med Millionærklubben eksklusiv. Der er aktiedyst på programmet, hvor du kan møde det faste hold af porteføljeforvaltere - Lau Svenssen, økonom og chefstrateg i Svenssen & Tudborg,Lars Persson, aktieanalytiker hos Aktierådet, Mads Christensen, fondschef i NewDeal Invest og Michelle Nørgaard, seniorstrateg i Jyske Bank. Du kan få indsigt i deres forventninger til det kommende investeringsår, og blive klogere på bevæggrundene for deres investeringer i årets interne aktiekonkurrence. Billetter kan købes på www.euroinvestor.dk/arrangementer

Læs også: 

Læs også: