Henter kommentarer

Børsværdierne smuldrer væk – 'tegn på, at investorerne er på vej til at kapitulere'


 

Noget tyder godt, at aktiehåbet er ved at dø, og at investorerne er på vej til at opgive deres drømmeinvesteringer – i hvert fald for en stund.

Det vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen i en kommentar mandag, alt imens de største og mest handlede danske aktier er kastet ud i nye kursfald. Det toneangivende danske aktieindeks C25-indekset falder godt 3 pct. mandag eftermiddag.

Nedturen blandt de danske aktier er så voldsom, at det danske C25-indeks nærmer sig det såkaldte 'bear market', der er defineret som et fald fra den seneste kurstop på 20 pct.

Læs også: Populære aktier ramt af panik og en modbydelig nedtur: 'Det er voldsomt'

»Uden at blive for specifik er det et tegn på, at investorerne er på vej til at kapitulere og resignere. På kort sigt betyder det en yderligere spændt aktiefjeder, hvor flere fald ikke kan udelukkes. På den anden side kan der hurtigt i en sådan situation komme en væsentlig og betydelig modreaktion,« lyder det fra Per Hansen.

Nedturen skyldes ifølge ham stigende renter og frygten for en forestående amerikansk recession. Det har ikke kun sendt danske aktier ned, men betydet kursfald, der skyller ind over de europæiske børsmarkedet.

Læs også: Alle hendes aktier er hamret i rødt

»Nedture i »bjørneterritorium« ses heldigvis sjældent. Når det sker, og det gør det nu for alt for mange indeks, giver det god behørig genlyd. Investorernes reaktion tyder på, at vi kortsigtet er i kapitulationsmodus. Aktier falder. Både selskaber som har klaret sig fornuftigt i forbindelse med regnskaberne og- eller som har en moderat prisfastsættelse,« påpeger investeringsøkonomen.

Lukker det danske eliteindeks under 1616,55, vil det have nået et såkaldt »bear market«.

Han hæfter sig ved, at kursfaldene ser ud til at sprede sig til USA, når børshandlen på den anden side af Atlanten sættes i gang 15.30. De amerikanske aktier indikerer endnu en nedtur på op til 2 pct. forud for åbningen

Læs også: Brutale kurstæsk til private investorer: 'Konsekvenserne har været forfærdelige'

Læs også: Milliardforvalter om C25-aktie: Markedet har været nådesløst