Henter kommentarer

Novozymes overgår forventningerne


Novozymes overgår flere af analytikernes forventninger.

Det fremgår af Novozymes' årsregnskab.

Novozymes' omsætning lander på 17,5 mia. kr i 2022, og dermed rammer de lige på analytikernes forventning på 17,5 mia. kr., ifølge data fra Bloomberg.

Læs også: Dansk aktie kendt for sine udbytter – så stor er pengegaven denne gang

Derudover lander deres organiske vækst på 9 pct., hvilket lige overgår analytikernes forventning på 8,9 pct.

Dog skuffer Novozymes på driftsoverskuddet opgjort på EBIT, hvilket lander på 1 mia. kr. mod analytikernes forventninger på 1,1 mia. kr.

Hvis man zoomer isoleret ind på fjerde kvartal har der været en salgsvækst på 11 pct., hvilket er en del større end analytikernes forventning på 9,2 pct.

Til regnskabet siger administrerende direktør Ester Baiget:

»Den 9 pct. organiske salgsvækst i 2022 gør os selvsikre omkring vores 2023 forventninger på trods af det volatile markedsmiljø. Vi fortsætter med at drive positive forandringer for at sikre, at Novozymes fanger de rigtige muligheder.«

I årsregnskabet beretter Novozymes også nærmere om deres forventninger til 2023. Her forventer de en organisk salgsvækst på 4-7 pct. og en EBIT-margin før særlige poster mellem 25-26 pct.

Novozymes har været meget i medierne de seneste måneder, da de tilbage i december annoncerede en fusion med det andet C25-selskab, Chr. Hansen.

Læs også: Nordnet efter kæmpe kursfald: 'Disse investorer er formentlig blevet bekræftet'

Læs også: Storbanks råd til investorer: Ignorér de falske signaler