Henter kommentarer

Pandora forudser svært 2023


Pandora venter et svært 2023, men alligevel betaler de nu udbytte til deres investorer.

Det fremgår af årsregnskabet fra den danske smykkegigant, der er landet onsdag morgen.

Pandoras forventninger til 2023 er, at de vil opnår en organisk vækst mellem -3 og 3 pct. samt en EBIT-margin omkring 25 pct.

Til det kommende års forventninger siger administrerende direktør, Alexander Lacik:

Læs også: C25-selskab forgylder investorer

»Vi har startet 2023 godt, og vi er selvsikre omkring at transformationen af brandet over de seneste par år sætter Pandora i en god position til at håndtere modgang og komme stærkere ud. I 2023 vil vi fortsætte med at eksekvere vores strategi, tage markedsandele og accelerere netværksudvidelsen, mens vi tager forsigtige foranstaltninger med vores omkostninger for at beskytte vores marginer.«

I årsregnskabet fremgår det også, at Pandoras omsætning i 2022 landede på 26,5 mia. kr. Dermed overgår det analytikernes forventninger, som havde regnet med en omsætning på 26 mia. kr., ifølge data fra Bloomberg.

Deres organiske vækst for samme periode lander på 7 pct., hvilket er en nedgang fra 2021, hvor de opnåede en organisk vækst på 23 pct. Dog overgår de stadig deres egne forventninger på mellem 4 og 6 pct.

Læs også: Advarer investorer om nye rentestignigner

Pandoras driftsresultat for 2022 målt på EBIT lander på 6,7 mia. kr, hvilket lige akkurat overgår analytikernes forventninger om et driftsresultat på 6,5 mia. kr., ifølge data fra Bloomberg.

Deres EBIT-margin lander på 25,5 pct., hvilket er i den høje ende af deres egne forventninger, der lå på mellem 25 og 25,5 pct.

»Vi har afsluttet 2022 på en høj note. På trods af makroøkonomisk pres på forbrugerne og covid-19 modvind i Kina har vi fortsat med at leverer stabil vækst sammenlignet med før-pandemi niveauer,« udtaler Alexander Lacik til regnskabet.

I regnskabet fremgår det også, at der er udbytte på vej til investorer og et nyt aktietilbagekøbsprogram vil blive sat i værk, hvilket du kan læse mere om her.

Læs også: Nordea: Derfor steg aktierne på Powells besked