Henter kommentarer

Buffetts virksomhed er nu mere værd end Tesla


Berkshire Hathaway er nu mere værd end Tesla.

Det skriver Business Insider.

Tesla, som er stiftet af milliardæren Elon Musk, har oplevet et stort dyk i deres markedsværdi, så da markedet lukkede tirsdag lå den omkring 600 mia. dollar, svarende til 4464 mia. kr.

Samme dag lukkede den garvede investor Warren Buffetts investeringsselskab, Berkshire Hathaway med en markedsværdi på 645 mia. dollar, svarende til 4799 mia. kr.

Læs også: Elon Musk dumper Tesla-aktier igen

Elbilproducenten Tesla er siden årets start dykket med 52 pct. og fået skåret omkring 600 mia. dollar af deres markedsværdi.

Det skyldes blandt andet, at Tesla er blevet af den negative stemning mod tech-aktier grundet den høje inflation og de stigende renter, men også Elon Musks opkøb af Twitter har gjort Tesla-aktionærer nervøse. Blandt andet da milliardæren flere gange i år har solgt ud af Tesla-aktier for milliarder.

Modsat Tesla har Berkshire Hathaway klaret sig godt i år, da investorer ser selskabet, som et sikkert sted at lægge deres penge. Buffetts selskab har rent faktisk gavnet af de højere renter og stærkere dollar sidste kvartal.

Derudover har Buffett haft succes med to olieaktier, som han har tjent godt på. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Nordnet om himmelstormers store kursfald: Han har selv bidraget til nedturen

Når man kigger på personlig formue er Elon Musk stadig verdens rigeste person, mens Warren Buffett kan findes på en sjette plads, ifølge Bloomberg Billionaires Index.

Bare i år har Elon Musk fået savet 90 mia. dollar af hans personlige formue. Til sammenligning er hele verdens syvende rigeste person, Mukesh Ambani formue på 90 mia. dollar.

Den store bid, der er gnavet af Elon Musks formue skyldes primært markante fald i Tesla-aktien, som store dele af hans private formue er bundet op på.

Elon Musk formue er cirka 179 mia. dollar., mens Warren Buffett har en formue på 102 mia. doller.

Læs også: Advarer mod visse aktier: 'Som at pisse i modvind'

Læs også: Jeppe Christiansen: Disse aktier er uhørt billige