Henter kommentarer

C25-aktie er raslet ned – strateger tror ikke, at faldet er overstået


Den danske medicoaktie Ambu er blevet dumpet i løbet af den sektorrotation, der har ramt aktiemarkedet.

Men selvom aktien er faldet 10 pct. siden aktieåret gik i gang, kan aktien fortsætte sit fald. Det vurderer Handelsbankens aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard i et analysenotat mandag. De forklarer skiftet i aktiemarkedet med udsigten til højere renter. Det har ramt de dyre prisfastsatte sektorer såsom medicinal og medico, hvor man finder Ambu.

Læs også: Smertefulde fald skjuler sig under overfladen

Strategerne forventer dog ikke, at Ambu med dets kommende 1. kvartalsregnskab 8. februar kan vende udviklingen. Selskabet, der udvikler og producerer hospitalsudstyr, er stadig udfordret af coronakrisen og den begrænsede adgang til hospitalerne, der hæmmer lanceringen af nye endoskoper.

»De svage udsigter for 1. halvår 2021/22 gør, at vi på kort sigt anbefaler, at man som investor er afventende til der kommer et bedre opkøbstidspunkt, idet vi ser en risiko for, at aktien kan sætte sig yderligere. På længere sigt er vi dog fortsat positive på aktien, hvorfor vi fastholder vores købsanbefaling,»forklarer strategerne og fortsætter:

Læs også: Forvalter: To C25-aktier ser interessante ud

»Det skyldes ikke mindst, at Ambu ventes at lancere mere end 10 nye endoskoper over de kommende 12 måneder, hvilket er mere end de seneste fire år tilsammen og mere end alle deres nærmeste konkurrenter ventes at lancere.«

Den svenske storbank forventer, at Ambu fastholder de nuværende guidance, der lyder på en organisk salgsvækst i niveauet 15-19 pct. samt en EBIT-margin i niveauet 7-9 pct..

Handelsbanken har et kursmål på 240 kr. på Ambu-aktien.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Milliardforvalter om opsigtsvækkende udvikling: Investorerne behandler dansk aktie helt forkert lige nu

Læs også: Analytiker ser milliardregn på vej – tror C25-selskab vil forgylde aktionærer