Henter kommentarer

C25-aktie i kraftigt fald - nedturen kan fortsætte, lyder advarslen


Aktionærer bør forberede sig på, at Rockwool-aktien sagtens kan falde endnu mere.

Det vurderer Handelsbankens aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard i et nyt analysenotat om det danske C25-selskab. Her ligger fokus især på, at den danske isoleringskoncern har en betydelig eksponering mod det russiske marked, som udgør koncernens fjerde største marked. Der er så mange milliarder på spil for det danske selskab ikke har planer om at »trække sig fra deres ganske betydelige eksponering mod det russisk marked,« bemærker den svenske storbank.

Læs også: Erfaren investor: Her ville jeg købe op nu

»På trods af, at prisfastsættelsen på ingen måde er anstrengt, og bestemt ikke afspejler potentialet for EU’s Green Deal, så vurderer vi dog, at der for indeværende er flere faktorer, der kan drive prisfastsættelsen længere ned. Det vurderes, at investorernes appetit på Rockwool-aktien vil være begrænset, indtil vi får yderligere afklaring på den langsigtede strategi på det russiske marked og detaljer vedrørende tiltag, der skal mitigere omkostningspresset,« lyder det fra strategerne.

Når Rockwool spås som en af vinderne på EU’s Green Deal, så skyldes det, at der er tale om et »forstærket fokus på energioptimering samt understøttende lovgivning for bæredygtigt isoleringsmateriale.« Det passer godt til Rockwool,  der har specialiseret sig inden for isoleringsmateriale. Handelsbanken har tidligere fremhævet, at Europa og USA ventes at foretage omfattende renoveringer af bygninger i et øget fokus på energioptimering. Det skaber alt andet lige efterspørgsel på bæredygtigt isoleringsmateriale, som Rockwool har specialiseret sig i.

Læs også: Danske Bank: Disse aktier bør du satse på i børsstormen

Det ændrer dog ikke på, at selskabet med knap 12.000 ansatte er ramt på flere fronter. Én ting er uroen omkring det russiske marked. Noget andet er inflationen, der også påvirker det danske C25-selskab. Den svenske storbank ser en risiko for, at omkostningsinflationen fortsætter opad. Det har bidraget til, at Rockwool-aktien er faldet 38 pct. siden årets start, bemærker Handelsbanken.

»Kurstilbagegangen betyder, at Rockwool-aktien for indeværende handles med en rabat på 17 pct. relativt til det historiske gennemsnit, på niveau med sammenlignelige konkurrenter og en historisk lav præmie relativt til den nordiske byggematerialesektor,« lyder det fra Handelsbanken.

Handelsbanken har i øjeblikket en sælg-anbefaling på Rockwool-aktien, mens langsigtede investorer bør holde fast i, at strategerne har et treårigt kursmål på 2600 kr.

Læs også: 3 stærke aktier til en recession: 'Det er en god egenskab lige nu'

Læs også: Chefstrateg har særligt råd i knaldrødt marked: 'Man kan ende med store tab'