Henter kommentarer

Danske Bank: Disse aktier bør du satse på i børsstormen


Visse aktier kan hjælpe med at beskytte din portefølje i en recession.

Det påpeger Danske Banks senior investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen i en kommentar. Det drejer sig om de såkaldte 'kvalitetsaktier', som dækker over aktier i veldrevne selskaber, der er kendetegnet ved en stabil vækst i indtjeningen, et højt afkast af egenkapitalen samt en lav finansiel gearing.

Listen over kvalietsaktier tæller blandt andre teknologiaktier som Apple, Microsoft, Nvidia og Alphabet , betalingskortgiganter som Visa og Mastercard samt sundhedsaktierne Johnson & Johnson og UnitedHealth Group, bemærker Danske Bank, der henviser til navne fra 'MSCI World Quality Index'

Læs også: I et ildrødt marked: Her ser chefstrategen mulighed for gevinst

»Generelt er kvalitetsaktier robuste selskaber, som er godt rustet til at klare sig igennem stormfulde perioder, fordi de har et solidt økonomiske fundament og solide forretningsmodeller, der ofte giver en stærk pricing power – dvs. mulighed for at hæve priserne,« lyder det fra Lars Skovgaard Andersen, der tilføjer:

Der er samtidig god sandsynligvis for, at kvalitetsselskaberne kommer stærkere ud af kriser, fordi selskaberne har »musklerne til at udmanøvrere svagere konkurrenter og måske endda købe nogle af dem op,« bemærker strategen.

Læs også: Frygter det, der venter forude – 'det kan blive en test af investorerne'

Han peger på, at kvalitetsaktier historisk set har gjort det bedre end det brede marked i den sencykliske konjunkturfase samt perioder med recession.

»Inderst inde håber jeg egentlig, at value- eller vækstaktier vil gøre det bedre end kvalitetsaktier i det kommende år, for disse aktiestile gør det typisk bedst i konjunkturfaser med hhv. tiltagende og høj økonomisk vækst, og det er alt andet lige mere optimale økonomiske faser at befinde sig i,« lyder det fra Lars Skovgaard Andersen.

Læs også: 3 stærke aktier til en recession: 'Det er en god egenskab lige nu'

Når væksten er tiltagende eller der er høj økonomisk vækst, er det ifølge ham ikke optimalt at have mange kvalitetsaktier i porteføljen. Han foretrækker dog med egne ord at sove bedre om natten.

»Jeg foretrækker at kunne sove lidt mere trygt og går gerne glip af den sidste femøre, hvis det giver mig bedre forudsætninger for at ride en evt. storm af.«

Læs også: Chefstrateg har særligt råd i knaldrødt marked: 'Man kan ende med store tab'

Læs også: Lau Svenssen: Bear Market Test er ved at tage fart